Disa mënyra për të mbajtur një qëndrim pozitiv edhe kur jeni të stresuar në punë

Si individ, ju përballeni vazhdimisht me sfida, vështirësi dhe pengesa të përkohshme. Ata janë një pjesë e pashmangshme e rrugëtimit njerëzor. Pjesa më e madhe e aftësisë suaj për të pasur sukses vjen nga mënyra se si e trajtoni jetën dhe menaxhoni stresin. Një nga karakteristikat e burrave dhe grave superiore është se ata e njohin pashmangshmërinë e zhgënjimeve dhe humbjeve të përkohshme dhe i pranojnë ato si një pjesë normale dhe të natyrshme të jetës. Ata bëjnë gjithçka për të shmangur problemet, por kur vijnë problemet, njerëzit superiorë përgjigjen me një qëndrim pozitiv, mësojnë prej tyre dhe vazhdojnë të ecin përpara në drejtimin e ëndrrave të tyre. Si mund të bëheni të tillë?

 

Menaxhoni stresin me një qëndrim pozitiv
Personi optimist, megjithatë, di të menaxhojë stresin në situata të vështira dhe së shpejti kalon përtej këtij zhgënjimi. Optimisti përgjigjet me një qëndrim pozitiv, di të menaxhojë stresin dhe të kundërshtojë ndjenjat negative duke e riformuluar menjëherë ngjarjen në mënyrë që ajo të duket pozitive në një farë mënyre.
Meqenëse mendja juaj e ndërgjegjshme mund të mbajë vetëm një mendim në të njëjtën kohë, qoftë pozitiv apo negativ, nëse qëllimisht zgjidhni një mendim pozitiv për t’u ndalur, ju e mbani mendjen tuaj optimiste dhe emocionet tuaja positive.

Ndryshoni gjuhën tuaj nga negative në positive.
E gjitha varet nga mënyra se si flisni me veten rregullisht. Këtu janë 3 fjalë pozitive që mund të përdorni për të përshkruar vështirësitë në jetën tuaj.
1. Situata. Në vend që të përdorim fjalën problem , ikurajohet që njerëzit të përdorin fjalën situatë. E shihni, problemi është diçka me të cilën merreni. Ngjarja është e njëjtë. Është mënyra se si ju e interpretoni ngjarjen për veten tuaj që e bën atë të tingëllojë dhe të duket krejtësisht ndryshe.

2-Sfida. Edhe më mirë se situata është fjala sfidë. Sa herë që keni një vështirësi, riformuloni menjëherë atë, zgjidhni ta shikoni atë si një sfidë dhe filloni të ecni përpara. Në vend që të thoni, “Kam një problem”, thoni, “Kam një sfidë interesante përpara meje”. Fjala sfidë është në thelb pozitive. Është diçka në të cilën ngrihesh që të bën më të fortë dhe më të mirë. Është e njëjta situatë, vetëm fjala që po përdorni për ta përshkruar është e ndryshme.

3. Mundësi. Më e mira nga të gjitha fjalët e mundshme për të mbajtur një qëndrim pozitiv dhe për të menaxhuar stresin është fjala mundësi. Kur përballeni me një vështirësi të çdo lloji, në vend që të thoni: “Kam një problem”, mund të thoni: “Jam përballur me një mundësi të papritur”. Dhe nëse i përqendroni fuqitë tuaja për të gjetur se cila është ajo mundësi – edhe nëse është vetëm një mësim i vlefshëm – sigurisht që do ta gjeni. Siç thotë proverba: “Kërkoni dhe do të gjeni, sepse të gjithë ata që kërkojnë e gjejnë”.

Menaxhoni stresin.

Këtu janë katër ide që mund të përdorni për t’ju ndihmuar të menaxhoni stresin:
1. Vendosni të luftoni.
Së pari, vendosni paraprakisht se çfarëdo që të ndodhë, nuk është fundi. Do të përgjigjeni me një qëndrim konstruktiv dhe pozitiv. Do të merrni frymë thellë, do të relaksoheni dhe do të kërkoni çfarëdo të mirë që mund të përmbajë situata.
2. Flisni me veten në një mënyrë positive.
Mundohuni të vrisni çdo mendim apo emocion negativ duke i folur vetes pozitivisht gjatë gjithë kohës. Thuaj gjëra të tilla si: “Ndihem i shëndetshëm! Ndihem i lumtur! Ndihem i mrekullueshëm!” Ndërsa vazhdoni punën tuaj, thuajini vetes: “Më pëlqen vetvetja dhe e dua punën time!” Sipas ligjit të shprehjes, çdo gjë që shprehet impresionohet. Çfarëdo që t’i thoni vetes ose të tjerëve është e impresionuar thellë në mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm dhe ka të ngjarë të bëhet një pjesë e përhershme e personalitetit tuaj.
3. Mbani mend, është e pamundur të rritesh pa vështirësi.
Mbani mend se është e pamundur të mësosh, të rritesh dhe të bëhesh një person i suksesshëm pa fatkeqësi dhe vështirësi. Përshëndetni çdo vështirësi duke thënë: “Kjo është mirë!” dhe pastaj shikoni situatën për të gjetur të mirën në të.
4. Mbani në mendje qëllimet dhe ëndrrat tuaja.
Më në fund, filloni të ecni përpara në jetë duke mbajtur mendimet tuaja për qëllimet, ëndrrat dhe për personin që po punoni për t’u bërë. Kur gjërat shkojnë keq përkohësisht, përgjigjuni duke i thënë vetes: “Unë besoj në rezultatin e përsosur të çdo situate në jetën time”.entrepreneur

Artikulli paraprakOECD: Inflacioni do të mbajë “të mbërthyer” ekonominë botërore edhe për dy vite
Artikulli tjetërMrekullia ekonomike gjermane

Comments are closed.