25 Pyetjet që Apple do t’ju pyeste në një intervistë pune

Apple është e njohur për venidn e punës më sfidues dhe ngazëllyes, pra nuk është surprizë të dëgjoni se të merrni një punë në Apple nuk është detyrë e lehtë.
Si Google dhe kompanitë tjera teknologjike shumë te mëdha, edhe Apple bënë pyetje teknike të bazuara në eksperiencën tuaj të mëparshme në punë dhe disa pyetje për tua “testuar” trurin.
Ne kemi kërkuar në artikujt e fundit të publikuar nëpër revista, të gjejmë disa pyetje që kandidatët janë pyetur.
Disa (pyetje) kërkojnë zgjedhjen e detyrave të ndërlikuara Matematikore, ndërsa të tjerat janë të thjeshta por të mjaftueshme t’ju mbajnë nën ethe.
 • 1. “Më thuaj diçka që keni bërë nga jeta juaj, veçanërisht që jeni krenar me të?”
 • 2. “Përshkruaje një problem interesant dhe si do ta zgjidhnit ju?”
 • 3. “Cilat janë dështimet e tua dhe çka keni mësuar nga to”
 • 4. “Shpjegoi një 8 vjeçari çka është modemi/ruteri dhe funksionin e tij (modemit/ruterit)?”
 • 5. “Çfarë ju solli juve sot këtu?”
 • 6. “I keni 100 monedha të hedhura në një tryezë, secila në një anë është kokë dhe anën tjetër bisht. 10 janë të kthyera në kokë dhe 90 në bisht. Ju nuk mund ti ndjeni, prekni, ose ndonjë menyrë që të gjeni nga cila anë janë kthyer. Ndani në dy grupe në mënyrë që të keni numrin e njejtë në secilin grup?”
 • 7. “Cka dëshironi të bëni 5 vitet e ardhshme?”
 • 8. “Pse dëshironi ti bashkangjiteni Apple-it dhe cka do t’ju mungonte nga puna aktuale nëse Apple ju shkarkon?”
 • 9. “Përshkruaje veten, cka ju ngazëllen juve?”
 • 10. “Si do ta testonit një toster?”
 • 11. “Nëse ne do t’ju punësojmë, cka dëshironi të punoni?”
 • 12. “Janë tre kuti, njëra përmban vetëm mollë, e dyta përmban vetëm portokallë dhe e treta mollë dhe portokallë bashkë. Kutit janë etiketuar në mënyrë të çrregullt, në atë mënyrë që asnjë tiket nuk tregon përmbajtjen aktuale të kutisë që është etiketuar. Hapeni kutin dhe pa shikuar në kuti merrni një frutë. Duke e shikuar frutin si mundeni menjëherë të etiketoni kutit korrekt?”
 • 13. “A ju ka ndodhur të mos pajtoheni me menaxherin më pare, dhe si e keni dhënë kundër-argumentin? Na jepni një shembull konkret…?”
 • 14. “Pse duhet t’ju punësojmë juve?”
 • 15. “A jeni kreativ? Çka është diçka kreative që ju mund të mendoni?”
 • 16. “Çka është më e rëndësishme, të gjeni problemin e konsumatorëve apo t’i krijoni konsumatorit një eksperiencë të mirë”
 • 17. “Përshkruani një eksperiencë modeste?”
 • 18. “Dukeni mjaft pozitiv, çfarë gjëra ju “rrëzojnë”
 • 19. “Më tregoni, si do ti tregonit një konsumatorit se jeni të gatshëm ti ndihmoni vetëm duke e përdorur zërin?”
 • 20. Paramendoni një aplikacion të ngjashëm me iTunes qe përmban shumë imazhe te ndenjura një kohë të gjatë, qfarë strategji do të pëdrornit që të fshiheshin natyrshëm?
 • 21. Nëse u është dhënë një kavanoz me monedha të përziera të drejta dhe të padrejta, ju e nxirrni një jashtë dhe e shikoni 3 herë që ta shinhni mirë kokë e bisht, sa janë shancet të nxirrni një të drejt apo të padrejt?
 • 22. Cila ishte dita juaj më e mirë  4 vitet e fundit? Cila më e keqja?
 • 23. Sa fëmijë lindin çdo dit në botë?
 • 24. Kur hecni nëpër dyqanet Apple si konsumator, cka ju njofton në lidhje me dyqanin/ si jeni ndjer herën e pare?
 • 25. Nëse keni 2 vezê dhe dëshironi të kuptoni cili eshtë vendi më I lart nga ku mund ti hudhni vezët e që te mos thyhen, si do ta bënit këtë? Çka është zgjidhja optimale?

Solli në Shqip: Nuri Xhezairi

Artikulli paraprakNëse brezi i ri do të drejtonte në Botën e Biznesit …
Artikulli tjetërÇka është Inovacioni ?