Si të kursejmë energji elektrike në AMBIENTE PUNE ?

• Fikni dritat kur nuk janë të nevojshme;

• Përdorni ndriçimin natyral;

• Instaloni sensorë automatikë që funksionojnë me detektim të lëvizjes;

• Zëvendësoni dritat e zakonshme me dritat LED;

• Inkurajoni stafin të mbajë dritaret dhe dyert të mbyllura kur ngrohja ose kondicioneri janë ndezur;

• Nëse zyra ka ashensor, përdorni shkallët sa herë që keni mundësi;

• Pajisjet e vjetëruara priren të jenë më pak efiçiente. Zëvendësoni ato me modele më të reja, që janë më efiçiente;

• Largoni kabllot e pajisjeve elektrike nga priza kur është e mundur, në mënyrë që të mos e shkarkojnë energjinë elektrike kur nuk janë në përdorim;

• Mos i lini paisjet në ”sleep mode” or standby për periudha të gjata ose gjatë natës;

• Në përfundim të orarit të punës ndërprejeni energjinë elektrike në mënyrë automatike, në të gjitha pjesët e objektit ku është programuar. Kjo mund të bëhet edhe përmes pajisjeve të mençura./indeksonline

Artikulli paraprakPërfitimet e menaxhimit të kohës
Artikulli tjetërIdetë kryesore nga libri “How To Write A Good Advertisement” Victor Opper Schwab