Elon Musk postoi në Twitter këshillat e tij më të mira për investimet – dhe tingëllon shumë si strategjia e Warren Buffett

CEO i Tesla, Elon Musk dhe investitori legjendar Warren Buffett mund të mos pajtohen për vlerën afatgjatë të kriptomonedhave, por ata duket se ndajnë të njëjtat parime kur bëhet fjalë për investimin në bursë. 

Musk, personi më i pasur në Tokë sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, ofroi disa këshilla investimi në një postim në Twitter të dielën: 

“Meqenëse më kanë kërkuar shumë: Bli aksione në disa kompani që prodhojnë produkte dhe shërbime në të cilat ju besoni. Shisni vetëm nëse mendoni se produktet dhe shërbimet e tyre janë duke shkuar keq. Mos u frikësoni kur ndodhin lëvizje në treg.” 

Tweet-i u bën jehonë parimeve të investimit të bërë të famshëm nga Buffett, aktualisht personi i gjashtë më i pasur në botë. 

Me investimin me vlerë, ju blini vetëm aksionet e kompanive që kanë një model biznesi në të cilin besoni dhe kuptoni. Në mënyrë ideale, këto kompani janë të nënvlerësuara dhe kanë potencialin për të siguruar fitime më të mëdha për një periudhë të gjatë kohore. 

Meqenëse investitorët e vlerës kërkojnë marrëveshje bazuar në hulumtimin e tyre për vlerën e brendshme të një kompanie, ata nuk priren të ndjekin tendencat ose lëvizjet afatshkurtra të aksioneve në treg. 

Për Musk, Twitter është me sa duket një investim me vlerë i bazuar në këtë logjikë, pasi bordi i kompanisë së fundmi pranoi ofertën e tij për të blerë kompaninë për 44 miliardë dollarë. Ai tha se dëshiron të “zhbllokojë” “potencialin e jashtëzakonshëm” të faqes së internetit të mediave sociale, në një deklaratë duke njoftuar marrëveshjen. 

Në postimin në Twitter, “mos u frikësoni kur ka lëvizje në treg”, Musk gjithashtu i bën jehonë një prej thënieve më të famshme të Warren Buffett për mosndjekjen e turmës, edhe kur tregu është në gjendje të keqe: “Ji i pangopur kur të tjerët kanë frikë dhe frikësohuni kur të tjerët janë të pangopur.” 

Në mars, Musk gjithashtu postoi në Twitter se në kohë inflacioni të lartë, “në përgjithësi është më mirë të zotëroni gjëra fizike si një shtëpi ose aksione në kompani që mendoni se prodhojnë produkte të mira”, në vend që t’i mbani paratë tuaja cash. 

Megjithatë, ai shtoi se “Unë ende zotëroj dhe nuk do të shes Bitcoin tim, Ethereum ose Doge”, në lidhje me zotërimet e tij të kriptomonedhave. 

Të shtunën në mbledhjen vjetore të aksionarëve të Berkshire Hathaway, Buffett tha se ai ende nuk do të investonte në kriptomonedhë, pavarësisht pranimit të saj në rritje, pasi “nuk është një aktiv produktiv dhe nuk prodhon asgjë të prekshme.” 

Ndërsa Musk dhe Buffett mund të mos pajtohen për perspektivat afatgjata të kriptomonedhës, Musk gjithashtu i ka paralajmëruar njerëzit që të mos “vendosin fermën për kripto” në një postim të mëparshëm, duke shtuar “vlera e vërtetë është ndërtimi i produkteve dhe ofrimi i shërbimeve për qeniet njerëzore, jo para në çdo formë”. /cnbc/

Artikulli paraprakA e dini se sipas ligjit produktin e blerë mund ta ktheni edhe pas dy javësh?
Artikulli tjetërBesueshmëria dhe specifikimi i sigurisë