10 hapa për t’u mësuar fëmijëve tuaj sipërmarrjen

Secili pronar biznesi dëshiron sukses të ngjashëm sipërmarrës për fëmijët e tij, pavarësisht nëse ata kanë shpresa për t’ua kaluar biznesin familjar një ditë ose mund të shohin fëmijën e tyre duke krijuar të tyren. Më pëlqen t’u mësoj fëmijëve se si të bëhen liderë, të zhvillojnë besimin dhe të mësojnë se si të krijojnë jetë të suksesshme përmes trajnimit sportiv dhe edukimit sipërmarrës.

Këtu janë disa hapa për t’i mësuar fëmijët tuaj të bëhen sipërmarrës të rinj.

1. Vendosja e qëllimeve është jetike për suksesin e ardhshëm
Mësimi i fëmijëve tuaj se si të vendosin dhe përmbushin qëllimet e tyre është një aktivitet argëtues dhe emocionues!

A e dini se qëllimet e shkruara kanë mbi 80 për qind më shumë gjasa për t’u arritur?

Imagjinoni mundësitë!

Si të mësoni: Kërkojuni fëmijëve tuaj të përcaktojnë dhe të shkruajnë 10 qëllimet e tyre kryesore dhe më pas të zgjedhin qëllimin e vetëm që do të kishte ndikimin më të madh pozitiv në jetën e tyre. Ky synim duhet të jetë fokusi i tyre kryesor.

Më pas, shkruani hapat e nevojshëm për të përmbushur këtë qëllim emocionues dhe inkurajojini ata që të fillojnë të ndërmarrin veprime për ato hapa menjëherë.

2. Fëmijët duhet të mësojnë se si të njohin mundësitë
Shumë njerëz nuk e përmbushin kurrë potencialin e tyre të plotë, sepse nuk arrijnë të njohin një mundësi. Mësimi i fëmijëve tuaj për të kërkuar mundësi dhe për të ndërmarrë veprime për to, do të kontribuojë drejtpërdrejt në nivelin e tyre të suksesit në të ardhmen.

Si t’i mësoni: Lavdëroni fëmijët tuaj që ti zgjidhin vet kur kanë probleme të vogla ose pengesa në jetën e tyre që u shkaktojnë shqetësime, si p.sh. sanduiçe të lagur gjatë drekës ose mos arritja e sendeve në një raft të lartë. Stuhi mendimesh për menyren se si t’i zgjidhni problemet e tyre. Kjo do t’i mësojë ata të përqendrohen në krijimin e zgjidhjeve pozitive, në vend që të fokusohen në vetë problemin. Ky zakon do t’i lejojë ata të krijojnë ide fitimprurëse për bizneset e tyre të ardhshme.

3. Njohuria financiare është një domosdoshmëri
Kjo është një fushë për të cilën ne të gjithë mund të përdorim ndihmë. Mësimi i fëmijëve për paratë në një moshë të hershme do të rrënjosë një bazë financiare që shkollat ​​shpesh nuk arrijnë ta mësojnë.

Si të mësoni: Jepini fëmijëve tuaj mundësinë që të fitojnë paratë e tyre përmes punëve të shtëpisë, biznesit të tyre të vogël dhe duke ju ndihmuar në biznesin tuaj. Mësojini se si të paguajnë veten së pari dhe më pas t’i kthejnë ato. Edukojini ata rreth investimit dhe sesi paratë e tyre mund të përdoren për të krijuar më shumë para në të ardhmen. Ndihmojini ata të krijojnë një llogari bankare dhe të mësojnë se si të buxhetojnë të ardhurat e tyre.

4. Frymëzimi i kreativitetit do të ndërtojë aftësitë e marketingut
Mësimi i fëmijëve rreth marketingut është një mënyrë e shkëlqyer për t’i përgatitur ata për të tërhequr klientët në biznesin e tyre të ardhshëm. Siç e dini, pa klientët, edhe biznesi më i madh do të dështojë. Kjo është një aftësi shumë e dobishme për të mësuar kur jeni i ri.

Si të mësoni: Motivoni fëmijët tuaj që të fillojnë të vëzhgojnë materiale marketingu si billborde, banderola promovuese përpara bizneseve, reklama të printuara në revista dhe reklama televizive/radio. Pyetini se çfarë ua tërheq vëmendjen në lidhje me mesazhin dhe gjithashtu pyetini se si të identifikojnë gjëra të tilla si titulli, nëntitulli dhe “thirrja për veprim”. Nxitini ata të krijojnë materialet e tyre të marketingut për idetë e tyre të biznesit.

5. Shkollat ​​e kanë gabim për DËSHTIM
Në shkollë, të gjithëve na mësuan se dështimi është i keq. Në arenën e sipërmarrjes, dështimi mund të jetë një gjë e shkëlqyer nëse nxirret një mësim pozitiv. Napoleon Hill, autor i Think And Grow Rich, thotë se, “çdo dështim mbart me vete një farë përfitimi të barabartë ose më të madh.” Lejimi i fëmijëve tuaj të dështojnë do t’i detyrojë ata të krijojnë mënyra të reja për të përmbushur qëllimet e tyre dhe të mësojnë nga gabimet e tyre. . Kjo do të çojë në fëmijë të sigurt që dinë të ngulmojnë kur kohët janë të vështira.

Si të mësoni: Ky mësim është i thjeshtë. Kur fëmijët tuaj dështojnë, mos i ndëshkoni, por diskutoni se cilët faktorë çojnë në dështimin dhe mendoni se si ta parandaloni atë që të mos ndodhë përsëri në të ardhmen. Gjithmonë kërkoni të gjeni “mësimin e të mësuarit” në çdo fatkeqësi dhe inkurajoni fëmijët tuaj që të mos dorëzohen KURRË.

6. Komunikimi efektiv përmirëson të gjitha marrëdhëniet
Shumica e fëmijëve sot janë të tmerrshëm në komunikimin ballë për ballë dhe telefonik për shkak të popullaritetit të mediave sociale dhe mesazheve me tekst. Bizneset e suksesshme kërkojnë që njerëzit të flasin me njëri-tjetrin. Mësimi i fëmijëve tuaj për të komunikuar në mënyrë efektive do t’u sigurojë atyre avantazhin fitues në biznes dhe në marrëdhëniet e tyre personale.

Si të mësoni: Së pari, jepni shembull. Mësojini fëmijët tuaj të jenë të sjellshëm dhe të respektueshëm. Më e rëndësishmja, praktikoni mbajtjen e kontaktit me sy kur flisni personalisht. Kur përdorni telefonin, mësojini fëmijët tuaj të flasin ngadalë dhe qartë. Një aktivitet bonus do të ishte praktikimi i komunikimit me fëmijët tuaj me e-mail. Mos lejoni që të shkurtojnë fjalë dhe fraza, por në vend të kësaj, shkruajnë fjali të sakta gramatikisht që rrjedhin së bashku dhe përcjellin një mesazh të plotë.

7. Pavarësia krijon besim
A nuk do të të pëlqente të kishe fëmijë të pavarur dhe të suksesshëm? Sigurisht! Mendësia sipërmarrëse bën që fëmijët të varen nga vetja për suksesin e tyre, gjë që çon te të rriturit dhe liderët e ardhshëm të shëndoshë.

Si të mësoni: Herën tjetër që fëmijët tuaj kërkojnë para për të blerë lodrën e tyre të preferuar, kjo është mundësia juaj për t’u kërkuar atyre të mendojnë mënyrat për të krijuar para përmes sipërmarrjes. Kjo do të frymëzojë të menduarit krijues dhe do të bëjë që lëngjet e sipërmarrjes të rrjedhin.

8. Merrni avantazhin duke u bërë lider tani
Fëmijët mësohen në shkollë të ecin me rrjedhën dhe të ndjekin rregullat. Ata janë të programuar për të mësuar përmendësh fakte në vend që të bëhen mendimtarë të pavarur. Sipërmarrja i detyron fëmijët të mendojnë “jashtë kutisë”, të krijojnë zgjidhje unike dhe të udhëheqin të tjerët. Kjo do t’i bëjë fëmijët tuaj liderë në moshë të hershme dhe do të rezultojë në më shumë të ardhura, mundësi dhe vetëbesim në jetën e tyre.

Si të mësoni: Jepuni fëmijëve tuaj mundësinë që t’i udhëheqin miqtë e tyre në aktivitete argëtuese si sportet në natyrë, klubet e librit dhe projektet e biznesit të vogël. Ju gjithashtu mund t’i inkurajoni ata të formulojnë fjalime të vogla në darkat familjare dhe festa për t’u dhënë atyre përvojë në të folurit publik!

9. Shitja është e përfshirë në çdo pjesë të jetës
Kjo aftësi do të zgjasë gjithë jetën sepse zbatohet për të gjitha llojet e bizneseve dhe karrierave. Nga shitja e produkteve dhe shërbimeve për klientët tek mbledhja e kapitalit nga investitorët, kjo aftësi është jetike për suksesin e çdo biznesi.

Si të mësoni: Inkurajoni fëmijët tuaj të fillojnë me projekte të vogla si shitja e lodrave të tyre të vjetra, fillimi i një stende me limonadë ose shitja e mallrave të punuar me dorë. Lërini të vlerësojnë produktet e tyre, t’u shesin klientëve dhe t’i lehtësojnë transaksionet kur bëhen shitjet.

10. Arti i kthimit krijon lumturi
Pse të filloni një biznes nëse nuk mbështet një kauzë më të madhe? Është e rëndësishme që fëmijët tuaj të zhvillojnë karakteristikën për të ndihmuar të tjerët. Ky atribut do t’i lejojë fëmijët tuaj të qëndrojnë të përulur gjatë periudhave të suksesit të madh dhe do t’u japë atyre njohuri se një biznes i suksesshëm ofron përfitime për më shumë sesa thjesht pronarin e tij. Njerëzit që kontribuojnë në suksesin e të tjerëve jetojnë jetë të lumtur dhe të kënaqur.

Si të mësoni: Kur krijoni ide biznesi me fëmijët tuaj, kërkojuni atyre të zgjedhin një bamirësi ose kauzë të veçantë për të mbështetur me një pjesë të të ardhurave që ata gjenerojnë. Shpjegoni konceptin se të gjitha bizneset e mëdha kontribuojnë në përmirësimin e jetës së njerëzve të tjerë./ourxplor

Përktheu : EKONOMIA ISLAME

Artikulli paraprakSa mund të kursejë një shqiptar gjatë jetës?
Artikulli tjetërIdetë kryesore të librit “Lost and Founder”- Rand Fishkin / PJESA E PARË