Historia e statistikave studion dhe analizon evolucionin e saj që nga lindja e saj, e cila është para vitit 3000 pes (BC). Edhe pse ne mund të datonim origjinën e statistikave edhe përpara kësaj date, maturia na bën të zgjedhim atë fillim. Në kohët e lashta, statistikat lindnin në mënyrë...
Edhe në këtë njësi do të vazhdojmë të flasim për lidershipin edukativ sipas mësimeve të përfituara nga rrëfimi i Llukmanit a.s. në Kur’an. Në tre njësitë paraprake kemi trajtuar lidershipin edukativ në: Aspektin e besimit i manifestuar në Teuhid, besimin e pastër në Zotin një, Aspektin e meditimit në...
Turqia është zotuar të dërgojë drithëra dhe plehra bujqësore në vendet më pak të zhvilluar dhe në vendet në zhvillim, veçanërisht në Afrikë, transmeton Anadolu Agency (AA). Duke kërkuar për të ndërmarrë hapa solide që drithërat dhe plehrat bujqësore të dërgohen në vendet e pazhvilluara, presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan,...
Kur kancelari gjerman, Olaf Scholz udhëton këto ditë për në Kinë, ai shoqërohet nga disa menaxherë sidomos të ndërmarrjeve të mëdha industriale. Shefat e BMW dhe VW bëjnë pjesë mes tyre, po ashtu si ata të firmave të mëdha kimike, Bayer, BASF dhe Merck. Të gjithë ata janë shumë...
Shumë janë ata të cilët kanë vështirësi me ba dallimin në mes lidershipit dhe presidiumit. Dallimi ndërmjet liderit dhe kryetarit dhe roleve të tyre përkatëse ka rëndësi të madhe në botën e lidershipit. Ekspertët dhe hulumtuesit kanë nënvizuar se dallimi ndërmjet tyre është goxha i madh. Lidershipi lind nga një...
Ajo që nisi si një dëshirë e thjeshtë për të qenë në gjendje të siguronte të ardhura për fëmijët e saj, është shndërruar në një biznes prej shumë miliona dollarësh për Tammie Umbel në Dallas të Virxhinias. Ajo jo vetëm që drejton një kompani kozmetike, por mëson në shtëpi...
Turqia ka pritur 40 milionë e 246 mijë e 899 vizitorë në nëntë muajt e parë të vitit dhe ka siguruar mbi 35 miliardë dollarë të ardhura nga turizmi. Sipas ministrisë së Kulturës dhe Turizmit, numri i vizitorëve të huaj për periudhën e 9 muajve të parë të vitit është...
Lëndët e drurit për djegie, buka dhe vaji ushqimor janë disa nga produktet që pritet të vendoset çmimi tavan. Projektligji për Masat e Përkohshme të produkteve themelore në raste të veçanta të destabilizimit në treg është shqyrtuar të enjten e javës së kaluar, por në mungesë të kuorumin nuk është votuar,...
Cili tregim fshihet pas ndërtimit të hotelit Othman b. Affan r.a., në afërsi të xhamisë së Pejgamberit s.a.v.s.? A ka Othmani r.a. ndonjë trashëgimi që ka ngecur dhe për këtë ky hotel quhet me emrin e tij? Pas Hixhretit kur u rrit numri i muslimanëve, nevojitej zgjidhje për problemin e ujit....
Kjo është qasja apo teoria e tretë në botën e lidershipit. Sipas saj, lidershipi nuk ka të bëjë me tiparet apo sjelljet që duhet t’i ketë një lider. Ajo është diçka tjetër, diçka dinamike që ndryshon në vazhdimësi. Marrja e vendimit, sipas kësaj teorie, ka të bëjë me situatën...