Tre të vërteta të hidhura rreth suksesit!

Të gjithë duan të jenë të suksesshëm në jetë. Problemi, megjithatë, është se arritja e suksesit nuk është e lehtë. Ajo vjen me shumë sfida dhe ju duhet të sakrifikoni shumë për të arritur më në fund pikën ku dëshironi të jeni vërtet. Përballja me këto kohë të vështira mund të jetë e vështirë. Forbes ka listuar tre të vërteta  të hidhura rreth suksesit që duhet të dini tani.

  1. Suksesi eshtë një udhëtim i vetmuar.

Rruga drejt suksesit mund të jetë jashtëzakonisht e vetmuar. Në vend që të kaloni natën duke ndenjur me miqtë, ndonjëherë mund të dëshironi të punoni vetëm në një projekt të rëndësishëm. Në vend që të merrni pjesë në një mbledhje familjare, mund t’ju duhet të udhëtoni në një qytet tjetër për të marrë pjesë në një mbledhje. Ndonjëherë, mund të jeni të ngarkuar me aq shumë punë sa mund t’ju duhet të humbisni ditët e veçanta të fëmijëve tuaj. Ju bëheni aq të zënë në jetën tuaj saqë nuk keni kohë për të kaluar me të dashurit tuaj. Përfundimisht, kjo mund t’ju largojë nga familja dhe miqtë tuaj. Por nëse vërtet dëshironi të jeni të suksesshëm, duhet të përgatiteni për t’u marrë me situata të tilla me hijeshi dhe të mos ankoheni për to. Kjo sepse ajo që ju pret është një përvojë krejtësisht e ndryshme.

  1. Do të humbni shumë gjëra.

Të jesh i suksesshëm mund të nënkuptojë humbjen e shumë gjërave. Ju nuk keni lindur të suksesshëm. Ju duhet të punoni shumë për ta fituar atë, dhe duke e bërë këtë, mund t’ju duhet të hiqni dorë nga shumë gjëra. Ndonjëherë mund t’ju duhet të qëndroni zgjuar vetëm për t’u siguruar që keni arritur diçka që keni dashur gjithmonë. Kështu që ju duhet të hiqni dorë nga koha juaj e gjumit për ta realizuar atë. Në raste të tjera, mund të keni investuar një ton parash, duke shpresuar për rezultatet më të mira, por mund të mos merrni rezultatet e dëshiruara dhe t’i humbisni të gjitha. Në mënyrë të ngjashme, udhëtimi juaj drejt të qenit i suksesshëm mund t’ju kushtojë marrëdhënie, kohë dhe shumë më tepër.Por kjo nuk duhet t’ju dekurajojë, sepse në fund të tunelit ka ende një dritë të shndritshme që do t’ju mirëpresë me shumë ngrohtësi dhe pozitivitet.

  1. Duhet të mësoheni me zhgenjimin.

Një tjetër e vërtetë e hidhur rreth suksesit është se ju duhet të përgatiteni për tu bërë miq me zhgënjim. Në rrugëtimin tuaj për të qenë të suksesshëm, do të ketë shumë raste kur do të zhgënjeni të tjerët. Në mënyrë të ngjashme, përgatituni të zhgënjeheni me kohën dhe situatat e ndryshme. Për të arritur diçka, do t’ju duhet të shkoni përtej asaj që konsiderohet “normale”. Duke vepruar kështu, do të zhgënjeni njerëzit në jetën tuaj. Kjo, nga ana tjetër, do t’ju zhgënjejë. Gjithashtu, gjërat mund të mos rezultojnë gjithmonë ashtu siç planifikoni dhe për të arritur shumë nga këto gjëra, do t’ju duhet të vendosni shumë në rrezik. Por ndonjëherë, do t’ju duhet të fajësoni kohën për t’i bërë gjërat të ndodhin ndryshe. Në raste të tilla, mbani mend gjithmonë thënien e Henry Ward Beecher, “Suksesi më i mirë i dikujt vjen pas zhgënjimeve më të mëdha”. Pavarësisht se sa zhgënjyese mund të jenë kohët, mos hiqni dorë kurrë nga ëndrrat tuaja. Është një nga tiparet më të fuqishme të njerëzve të suksesshëm dhe duhet ta keni edhe ju./forbes/

Artikulli paraprakRoli i Hoxhallarëve në kauzën e popullit tonë
Artikulli tjetërKriza e shëndetit mendor në Europë: Cili vend përdorë më shumë ilaçe kundër depresionit?

Comments are closed.