Pse është i dobishëm menaxhimi i shitjeve në kompani?

Menaxhimi i shitjeve është thelbësor për shumicën dërrmuese të kompanive. Nuk mjafton të krijoni një produkt shumë të mirë që është me cilësi të lartë dhe madje edhe të lirë. Kjo nuk mjafton. Nëse procesi i shitjes dështon, të gjitha përpjekjet do të humbasin.

Këtu janë disa detaje për të cilat menaxhimi i shitjeve është i dobishëm.

  • Mban blerësit dhe shitësit të përditësuar.
  • Lehtëson ndjekjen dhe mbylljen e shitjeve.
  • Ju lejon të vlerësoni ekipin e shitjeve.
  • Vlerësoni procesin e shitjes, duke zbuluar pengesat që pengojnë procesin e shitjes./definebusinessterms/
Artikulli paraprakÇfarë është strategjia dhe si ta zbatojmë atë?
Artikulli tjetërKamata (pj.5) Çifutët dhe kamata