Mos gënje në intervistë, edhe nëse je larguar nga puna

Fakti që jeni pushuar nga puna, nuk do të thotë se ju jeni një person i keq apo se nuk do të shkëlqeni në një rol të ri dhe kompani tjetër.

Po si të përgjigjeni kur një punëdhënës i mundshëm ju pyet pse u larguat nga puna e mëparshme?

Këshilla e parë: Mos gënjeni. Ka gjasa që punëdhënësi do ta zbulojë të vërtetën dhe nëse ndodh kështu, gënjeshtra do t’jua dëmtonte imazhin edhe më shumë.

Këshilla e dytë: Shpjegoni me pak fjalë çfarë ndodhi.

Këshilla e tretë: Mos u mundoni të justifikoheni,por mos hezitoni të nxirrni në pah vlerën tuaj.

Këshilla e katërt: Ajo që ndodhi më ka vlejtur si mësim.

Artikulli paraprak“Kujdesuni për trupin dhe mendjen para punës. 8 mënyra si ta bëni”, këshillon Warren Buffet
Artikulli tjetërLlojet e ortakërisë (bashkëpjesëmarrjes)-sipas Imam Gazaliut