Libri “Almost is Not Good Enough ” nga Andrew Jennings -PJESA E DYTË

Talenti është një tipar përcaktues i suksesit

Ekziston një aspekt shumë i rëndësishëm që shpesh anashkalohet nga shumë njerëz. Bëhet fjalë për talentin, ose më saktë pasionin që qëndron në themel të talentit.

Pasioni është një karakteristikë themelore që mund të bëjë diferencën për sa i përket suksesit ose dështimit të një shitjeje.

Nëse, me të hyrë në një dyqan, ju përshëndetni nga një shitës entuziast, entuziazmi i tyre

do të jetë infektive, duke e bërë përvojën tuaj brenda dyqanit një përvojë të këndshme. Anasjelltas, një shitëse e bezdisur do të transmetojë atë ndjenjë bezdie.

Dallimi midis këtyre dy llojeve të përvojës është menjëherë i dukshëm. Meqenëse qëllimi, edhe para shitjes, është të sigurohet që klienti të ketë një përvojë të mirë cilësore, është e rëndësishme të vlerësoni me kujdes njerëzit që punësoni.

Në fund të fundit, të punosh në një dyqan do të thotë të punosh në shërbim dhe në kontakt të ngushtë me klientin. Kjo është arsyeja pse këta njerëz duhet të jenë të pasionuar dhe duhet të jetë me të vërtetë cilësia numër një e kujtdo që punon në një dyqan, në kontakt të ngushtë me klientët.

Vetëkuptohet që një person i pasionuar do të shesë më shumë, pasi do të jetë në gjendje ta shesë produktin me entuziazëm, që në fakt është pasojë e drejtpërdrejtë e pasionit të tyre.

Edhe para shitjes, duhet të keni parasysh cilësinë e njerëzve që jane duke punuar për ju. Pasion do të thotë që të krijohet një mjedis pune stimulues për ata që punojnë atje, nënkupton një qëndrim proaktiv dhe një vend zhvillimi personal dhe grupor, sepse ata që janë të kënaqur me kompaninë për të cilën punojnë, do të flasin për të në një këndvështrim pozitiv. me kolegë dhe miq jashtë punës. Një mjedis pozitiv gjeneron dalje pozitive.

Suksesi i një kompanie vjen si rezultat i njerëzve të talentuar që punojnë atje

Shpesh, zgjedhja e një shitësi bëhet në bazë të konsideratave duke përfshirë kostot. Por ii vetmi çelës i vërtetë për të krijuar përvoja të paharrueshme tek  një klient i qëndrueshëm është që të punësosh njerëz të pasionuar, domethënë staf të jashtëzakonshëm. .

Shitësi i përsosur është ai që me të vërtetë dëshiron të ndihmojë klientin të gjejë atë që i nevojitet dhe përfundon të jetë i dobishëm si rezultat i kënaqësisë që ata marrin duke bërë mirë punën e tyre. Ata pothuajse mund të konsideroheshin ambasadorë ose konsulentë, për shkak të njohurive të thella të produkteve të ekspozuara.

Ka një aspekt tjetër të rëndësishëm në lidhje me stafin. Përveç pasionit, ka edhe karakteristika të tjera që duhen vlerësuar. Në fakt, një dyqan duhet të shmangë punësimin e të njëjtit lloj shitësish, me të njëjtat qëndrime, sepse do të kënaqnin vetëm një pjesë të vogël të klientëve. Prandaj, kur punësojmë, duhet të kemi parasysh nevojën për një gamë të balancuar të llojeve të personazheve brenda ekipit të shitjeve, për të pasqyruar klientët e mundshëm.që do të vizitojë dyqanin.

Duhet të ketë një përzierje të mirë të talenteve dhe aftësive, në mënyrë që secili person të sjellë diçka të ndryshme në grup dhe të gjithë të mund të përfitojnë prej saj. Nga ana tjetër, përgjegjësia e shefit duhet të jetë të stimulojë rritjen, të shpërblejë sukseset dhe t’i falënderojë, falënderojë gjithmonë për kontributin e tyre në ekip. Punonjësve gjithashtu duhet t’u jepet mundësia të rrezikojnë dhe ndonjëherë të bëjnë gabime, në mënyrë që ata të mësojnë dhe të rriten.

Shkuarja ndërkombëtare kërkon fillimin e punës së analizës nga e para

Një dyqan, ose më mirë një markë, që dëshiron të vendoset në tregun global, duhet të marrë parasysh disa variabla, nëse dëshiron të mbetet në mendjen e konsumatorit dhe të vendoset si pikë referimi.

Vështirësia me ndërkombëtarizimin rrjedh nga faktorët kulturorë, si dhe nga karakteristikat fizike. Vetëm mendoni për madhësitë e ndryshme në veshje: një madhësi amerikane M do të jetë e madhe për një kinez dhe anasjelltas.

Madhësitë janë vetëm një nga gjërat që duhet të keni parasysh nëse doni të zgjeroheni jashtë shtetit. Para se të shikojë më larg, një markë duhet së pari të jetë në një pozicion të fortë në vendin e vet, të ketë kapërcyer të gjitha ato pengesa kryesore dhe të ketë mësuar të krijojë përvoja magjike.

Pasi të kemi të gjitha këto në brezin tonë, zgjerimi vjen natyrshëm. Është thjesht një rast i të pasurit ide inovative dhe dëshirës për të eksploruar botën e shitjeve. Sipas Jennings, tre fjalë kyçe janë: shikimi, dëgjimi dhe mësimi. Asnjëherë mos ndaloni së bëri këto tre gjëra, duke filluar nga e para çdo herë që hyni në një treg të ri dhe duke parë të ardhmen me besim.

 

Çfarë mund të kujtojmë nga ky libër?

Shitja me pakicë ka qenë gjithmonë një treg në zgjerim, megjithatë bota ka ndryshuar kaq shpejt, saqë procesi i shitjes është bërë edhe më kompleks dhe më i artikuluar se kurrë.

Ndërsa nga njëra anë, konsumatorët janë më kërkues, pasi presin që momenti i blerjes të lidhet me një eksperiencë të paharrueshme, nga ana tjetër, teknologjia ka përforcuar potencialin e shitjeve. Teknologjia ka të bëjë po aq me mundësinë e blerjes në internet, aq sa ka të bëjë me menaxhimin e një magazine ose mbajtjen e klientëve të angazhuar duke dërguar gazeta.

Artikulli paraprakLibri “Almost is Not Good Enough ” nga Andrew Jennings -PJESA E PARË
Artikulli tjetërTë metat bashkëkohore të biznesit dhe zgjidhjet e tyre sipas Islamit