10 karakteristikat e një sipërmarrësi të suksesshëm Musliman

Nuk ka asgjë më spektakolare sesa të qenit shefi i vetës tuaj. Jeta hapet për të gjithë ata që zgjedhin rrugën e sipërmarrjes. Të jesh një sipërmarrës kërkon aftësi dhe pasi të jenë krijuar këto aftësi, standardet duhet të mirëmbahen. A jeni një nga ata pak që përpiqeni të jeni një sipërmarrës i suksesshëm?

Këtu janë 10 karakteristikat që duhet të keni në listën tuaj.

# 1. Angazhim për besimin

Kjo pikë e parë godet drejtpërdrejt në Islam dhe flet për nivelin e përkushtimit ndaj Allahut. Besimi është me të vërtetë i fortë pasi të ndërtohet. Sipërmarrësit e suksesshëm përqendrohen më shumë në adhurimin e tyre ndaj Allahut për t’i ndihmuar ata të ecin përpara dhe të marrin vendime të rëndësishme.

# 2. Karakter pa të meta

Kjo flet për standarde të larta që një person duhet të posedojë. Flet për mënyrën e jetesës që një individ jeton dhe gjithashtu vlera të tilla si ndershmëria, përgjegjësia, mbajtja e premtimeve etj.

# 3. Motivimi

Çdo aktivitet në jetë kërkon motivim pasi shërben si një udhëzues për të shkuar para. Shumica e njerëzve varen vetëm nga motivimi i jashtëm i cili deri diku është i mirë. Sidoqoftë, ndryshimi me sipërmarrësit e suksesshëm është se ata motivojnë veten e tyre dhe gjithmonë sigurohen që të kryejnë punën edhe në një ditë kur nuk ndihen të disponushem për të bërë punë.

# 4. Të menduarit inovativ dhe kreativ

Një sipërmarrës gjithmonë duhet të ‘mendojë jashtë kutisë’. Të jesh i gatshëm për të krijuar dhe gjithashtu të shikosh një situatë negative dhe të jesh në gjendje të hartosh një plan pozitiv për të ndihmuar në lehtësimin e procesit kërkon mendim kritik dhe kreativ.

# 5. Vetëbesim

Besimi është thelbësor. Me besim, ju do të jeni në gjendje të përballeni me çdo situatë të dhënë (qoftë ajo pozitive apo negative) dhe të jeni në gjendje të merreni me të për të marrë rezultatin më të mirë të mundshëm.

Kur personat negativ duket se po e marrin më të mirën që keni, ju rrit nivelin e vetëbesimit tuaj për t’i dëshmuar se ata janë gabim.

# 6. Bëhu më i miri

Çfarëdo që të bësh në jetë duhet të përpiqesh gjithmonë të jesh më i miri. Tregoni se keni një njohuri dhe ekspertizë të gjerë për të adresuar çdo situatë që hasni.

Këshillë – Lexoni në lidhje me tendencat aktuale në fushën tuaj pasi kjo do t’ju mbajë në krye të lojës tuaj.

# 7. Bëni atë që doni

Kjo është një pikë shumë e rëndësishme pasi lidhet me numrin 3. Dashuria është thelbësore për çdo gjë që bëni në jetë. Pasi të ndërtohet dashuria, ajo mund të ndihmojë në një mënyrë të shkëlqyeshme. Është motivuesi më i mirë në kohën kur ju nevojitet dhe gjithmonë do t’i përshtatet propozimit të tij.

# 8. Bëhu zgjidhës problemi

Me jetën e një sipërmarrësi, problemet do të shfaqen më shpesh. Për të qenë një sipërmarrës i suksesshëm, jini të gatshëm për të zgjidhur problemet në mënyra të ndryshme dhe kreative.

# 9. Bëhu këmbëngulës

Asnjëherë mos hiqni dorë Nëse keni një prirje të fortë drejt një projekti të veçantë ngjiteni në të si ngjitësi. Asnjëherë mos u dorëzoni ose mos provoni të vendosni për asgjë më pak.

# 10. I Orientuar në të Ardhmen

Një sipërmarrës i suksesshëm duhet të jetojë në të tashmen, por ta ketë në mendje të ardhmen. Puna drejt një të ardhme pozitive për të qenë në gjendje për të krijuar qëndrueshmëri duke qenë i suksesshëm.

Përfundim

Vini re se suksesi ndonjëherë nuk ka të bëjë me paratë. Për disa, Suksesi ka të bëjë me njohjen dhe aftësinë për të shprehur se janë numër 1 në shërbimet ose produktin që ju ofroni.

Ji i drejtë.

Një sipërmarrës mund të jetë në pikën e duhur dhe akoma të jetë i pasuksesshëm. Sidoqoftë, duhet të punohet për të kaluar nga pikat e bërjes së fitimit sepse efikasiteti i produkteve / shërbimeve mund të krijojë probleme në të ardhmen më të afërt.

E gjitha e kompletuar!

Qëndro në rrugën tuaj për tu bërë një sipërmarrës i suksesshëm! /musliminc/

Artikulli paraprakTregu global i hallallit rritet në 2.5 bilion dollarë
Artikulli tjetër6 gjëra që mund të bëni për të mbështetur bizneset muslimane