6 gjëra që mund të bëni për të mbështetur bizneset muslimane

“Nuk mendoj se do të gjesh muslimanë në industrinë e mishit kosher sepse hebrenjtë e kanë të bllokuar këtë industri nga lart poshtë. Muslimanët janë konsumatorë të mishit Kosher dhe duke blerë mish Kosher ata po mbështesin industrinë e mishit Kosher në kurriz të industrisë së mishit Zabiha ” thekson një vëlla musliman, i cili dëshiroi të mbetet anonim.

Industria e mishit Hallall është me të vërtetë shumë më tepër sesa thjesht një mënyrë që ju të merrni paketën tuaj javore ose mujore të mishit Hallall. Është, në të vërtetë, motori i ekonomisë muslimane në Amerikë.

Shkencëtari social musliman me qendër në Nju Jork Ilyas Bayunus kreu një studim në të cilin zbuloi se Chicago ka një popullsi muslimane prej rreth 300,000 banorësh. Shteti i Illinois ka një popullsi prej 400,000 banorësh.

Kjo tregon fuqinë e jashtëzakonshme blerëse të muslimanëve në këtë qytet dhe këtë shtet.

Vetëm në Chicago, ka minimumi 60 dyqane me pakicë të mishit Hallall që janë në pronësi dhe operohen nga muslimanët.

Aktualisht, biznesi i mishit Hallall bën afro 5 milion dollarë në vit. Por fitimi i mundshëm mund të jetë prej 60 deri në 80 milion dollarë. Tregu nuk është zhvilluar për një numër arsyesh, disa prej tyre mund t’i atribuohen konsumatorëve muslimanë, të tjerë bizneseve muslimane.

Më poshtë janë disa gjëra që mund të bëni për të mbështetur bizneset muslimane si konsumator:

 

  1. Jetoni HALLALL, Blini HALLALL

Kjo është këshilla më e rëndësishme që ndoshta do të merrni ndonjëherë. Të jetosh Hallall do të thotë të përpiqesh të sigurohemi që çdo aspekt i jetës sonë përshtatet në përputhje me udhëzimet islame.

Ushqimi është vetëm një çështje. Por rëndësia e saj nuk mund të nënvlerësohet.

“… Atëherë ai përmendi [rastin e] një njeriu, i cili, pasi udhëtoi larg, i zhveshur e i pluhurosur dhe që shtrin duart e tij drejt qiellit [duke thënë]: O Zot! O Zot! – ndërsa ushqimi i tij është i paligjshëm, pija e tij është e paligjshme, veshja e tij është e paligjshme dhe ushqehet në mënyrë të paligjshme, kështu që si mund të marr përgjigje! ”  pjesë e një hadithi në Sahih Muslim.

Ushqimi, pirja, veshja dhe të jetuarit  Hallall nuk është vetëm detyrim ynë si muslimanë. Mos veprimi i tillë është ajo që e ndalon Duan tonë të pranohet tek Allahu.

Mjerisht, shumica e muslimanëve më shumë preferojne të blejnë mish nga supermarketi lokal sesa të shkojnë në një dyqan ushqimesh Hallall, i cili nuk është domosdoshmërisht shumë larg. Shumica e qyteteve të mëdha në Sh.B.A dhe Kanada kanë dyqane ushqimore Hallall.

Ata gjithashtu më parë do të paguanin më pak, se disa dollarë shtesë për të marrë mishin në dyqan ushqimesh Hallall.

  1. SIGUROHUNI QË PO BLENI MISH TË VERTETË ZABIHA

Merrni përsipër dhe sigurohuni që çdo gjë që jeni duke blerë është me të vërtetë hallall dhe në rastin e mishit, është Zabiha. Kjo është një përgjegjësi që askush nuk duhet ti kthejë shpinën.

Disa muslimanë mund të argumentojnë se këto janë detaje të panevojshme: nëse një musliman ju thotë se ushqimi është hallall, nuk duhet të bëni pyetje. Por Mohammad Mazhar Hussaini, eksperti kryesor hallall musliman në Amerikë, ofron një kundërshtim interesant për këtë:

“Kjo është e vërtetë vetëm nëse jeni të ftuar si mysafirë,” thotë ai. “Në një nivel individual, po është e vërtetë. Por kur bëhet fjalë për nivelin e komunitetit, ne duhet të bëjmë pyetje dhe duhet të hetojmë sepse nuk mund të nëpërkëmbemi dhe nuk duhet të mashtrohemi “.

Theksi duhet të jetë në përgjegjësinë së pari ndaj Allahut dhe komunitetit musliman së dyti.

  1. INKURAJONI TË NGRËNIT HALLALL

Mbështetja e dyqaneve ushqimore dhe bizneseve muslimane Hallall thjesht duhet të përfundojë me kontrollin tonë personal dhe kënaqësinë me një institucion të caktuar. Përkundrazi, muslimanët duhet të inkurajojnë njëri-tjetrin të hanë hallall dhe të blejnë hallall edhe nga bizneset muslimane.

Në fund të fundit, Hallall është më shumë sesa ushqim. Është mënyrë jetese. Është ajo që jemi si muslimanë.

  1. INKURAJONI VETMJAFTUESHMËRINË MUSLIMANE

Filloni ose inkurajoni përpjekje të tjera për zhvillimin e ekonomisë muslimane, dhe posaçërisht, për prodhimin e ushqimit të tyre.

Ekziston një nevojë që jo vetëm muslimanët të përfshihen në therjen e mishit në mënyrën islame. Ekziston një nevojë në rritje për të rritur kafshët në mënyrë islame gjithashtu: pa hormone, dhe ilaçe të rrezikshme që shpesh u jepen kafshëve në fermat në të gjithë Amerikën.

Kërkoni mënyra që muslimanët të zhvillojnë alternativa me të vërtetë hallall.

  1. MOS PRITNI SUKSESET NË NJË PERIUDHË TË SHKURTËR KOHORE

Muslimanët shpesh tregojnë për suksesin e komunitetit hebre në Amerikën e Veriut në krijimin e një sistemi të zbatueshëm për produktet ushqimore Kosher dhe etiketimet. Sidoqoftë, ajo që ata harrojnë është se komuniteti hebre ka punuar për këtë qëllim në Amerikë për një kohë shumë më të gjatë se sa ka komuniteti musliman.

Në mënyrë të ngjashme, nuk duhet të presim Br. X, ushqyes ynë lokal miqësor Hallall të krahasohet me kompani të mëdha që kanë shtrirje në shumë shtete, të cilët sot shesin produkte në të gjithë botën. Duhet të kujtojmë se këto kompani, në shumë raste, filluan si dyqane të vogla, dhe më vonë, pas shumë, shumë vitesh përvojë, tentimesh, gabimesh, sukses dhe dështim, janë në krye të tregut përkatës të ushqimit sot.

  1. MENDONI STANDARDET HALLALL

Kërkoni nga dyqanet muslimane jo vetëm që mishi dhe ushqimi që ata ofrojnë është Hallall, por edhe që ata NUK shesin produkte Haram, pavarësisht nëse janë video të turpshme (të llojit amerikan apo indo-pakistanez) alkool, derri, etj. Ju si një konsumator mund të bëni ndryshim. Por së pari përdorni një metodë të mençur dhe me mirësjellje.

Nëse kjo nuk funksionon, konsideroni një bojkot të gjithanshëm të dyqanit derisa të ndryshojë politikën e tij dhe të heq një produkt të tillë.

Derisa të kërkojmë më mirë nga dyqanet tona, nuk ka gjasa që situata të ndryshojë. /soundvision/

*Zabihametodë islame e therrjes së kafshës, i nxjerrur nga Kurani dhe Suneti.

Artikulli paraprak10 karakteristikat e një sipërmarrësi të suksesshëm Musliman
Artikulli tjetërKufjet e reja wireless të Samsung kanë një avantazh të madh krahasuar me gjeneratën e kaluar