Inspektorët në terren për të verifikuar nëse ka ngritje të çmimeve të pajisjeve ngohëse

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë (MINT), njoftoi të shtunën se përmes Inspektoratit të Tregut dhe në bashkëpunim me inspektorët e tregut komunal, kanë inspektuar disa operatorë ekonomikë me qëllim të verifikimit nëse ka pasur manipulime dhe ngritje të çmimeve të pajisjeve ngrohëse, të cilat do të subvencionohen nga Qeveria.

Sipas njoftimit, numri më i madh i inspektimeve janë realizuar në Komunën e Prishtinës, Fushë Kosovës, Gjakovës, Mitrovicës dhe disa komuna më të vogla si Hani i Elezit, Dragash e Kaçanik.

“Inspektorët e tregut kanë arritur të sigurojnë çmimet aktuale dhe i kanë detyruar operatorët ekonomik që të prezantojnë dokumentacionin e nevojshëm me ç’rast do të vërtetohet nëse ka ngritje të pajustifikueshme të çmimeve të pajisjeve në veçanti pompave termike, inverter, kaldaja, stufa etj”, thuhet në komunikatën për media.

Tutje, ministria bën të ditur se inspektorët e tregut kanë njoftuar bizneset që do të inspektohen dhe do të ndërmerren masa në çdo rast kur konstatohet që ka ngritje të çmimeve të pa arsyeshme.

“Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë falënderon të gjithë konsumatorët që vazhdojnë të adresojnë ankesat e tyre në Departamentin për Mbrojtjen e Konsumatorit https://konsumatori.rks-gov.net/, nr tel: 0800 11000  dhe siguron qytetarët se do të jetë aktive në bashkëpunim me inspektorët e tregut në komuna”./buletiniekonomik

Artikulli paraprakBujaria që largoi Shejhul-Islamin nga Shqipëria ! -JUSTINIAN TOPULLI
Artikulli tjetërNjeriu që bëri 2 milionë dollarë gjatë kulmit të pandemisë: “Tani është koha perfekte për të investuar”!