Njeriu që bëri 2 milionë dollarë gjatë kulmit të pandemisë: “Tani është koha perfekte për të investuar”!

Themeluesi i Outspoken Barstool Sports, Dave Portnoy, mendon se investitorët mund të humbasin mundësitë për të investuar në bursë nëse dominohen nga frika. Ai shtoi, megjithatë, se “tani është një kohë e mrekullueshme për të investuar në bursë.”

Themeluesi i Barstool, i cili gëzoi një periudhë të shkurtër, por me sa duket fitimprurëse, si një tregtar ditor në fillimin e pandemisë dy vjet më parë i është referuar Buffett, si një prej investitorëve më të nderuar në Wall Street, por tashmë si “jashtë mode”. Edhe pse Portnoy huazon një fjalë të urtë që lidhet më së shumti me Warren Buffett: “Jini të frikësuar kur të tjerët janë të pangopur dhe jini të pangopur kur të tjerët kanë frikë”.

Ndërsa investitorët individualë kishin ngecur në shtëpi për shkak të protokolleve të shëndetit publik me pak për të bërë, Portnoy u bë një avatar i një kulture investitorësh me rrezik të lartë dhe me shpërblim të lartë, të cilët po bënin baste masive për një rikuperim të shpejtë nga thellësitë e pandemisë në vitin 2020.

Vrulli i investitorëve të rinj individualë është kredituar me shfaqjen e të ashtuquajturave aksione meme, të tilla si GameStop GME, -4,38% dhe AMC Entertainment AMC, -6,39%, të cilat priren të ndikohen nga ndjenja e mediave sociale dhe jo nga bazat fondamentale të tregut./scan-tv/

Artikulli paraprakInspektorët në terren për të verifikuar nëse ka ngritje të çmimeve të pajisjeve ngohëse
Artikulli tjetërDemografia dhe kostoja e kapitalit