Frika për ngadalësim ekonomik nuk mjafton për t’i ndaluar punonjësit të ndryshojnë kompaninë

Frika nga recesioni nuk është aq e fortë sa të ndalojë punëtorët në të gjithë globin që të kërkojnë punë të reja në 2023, sipas LinkedIn, me një varg punëtorësh që kërkojnë në heshtje të përmirësohen në mënyrë që të ndjekin pozicione me më shumë para dhe të çojnë më tej karrierën e tyre.

Në përgjithësi ekziston një konsensus se një formë e recesionit është në horizont këtë vit për pjesën më të madhe të botës. Megjithatë, tregjet e punës në shumë vende kanë mbetur elastike edhe për shkak të frikës për ekonomitë e tyre më të gjera.

Në një anketë të kohëve të fundit me më shumë se 4,000 punëtorë në Indi, Singapor, Japoni dhe Australi, LinkedIn zbuloi se shumica e njerëzve po mendonin për një ndryshim pune në 2023.

Në Australi, 59% e punëtorëve po mendonin për kërkimin e një roli të ri, ndërsa në Singapor 65% e punëtorëve thanë të njëjtën gjë. Kur bëhej fjalë për Indinë, një masë massive, gati 80% e të anketuarve thanë se po mendonin të ndryshonin punën e tyre aktuale në vitin e ardhshëm.

Megjithatë, duket se interesi në rritje për të kërkuar një punë të re nuk është i kufizuar në ato tregje – analistët e LinkedIn thanë se kishin parë një rritje prej 43% nga viti në vit në anëtarët e platformës që zbukuronin profilet e tyre, me 365 milionë detaje “aftësish” shtuar në faqet e përdoruesve brenda 12 muajve të fundit.

LinkedIn gjithashtu publikoi të mërkurën të dhëna nga hulumtimi që përfshin 2,038 punëtorë në Mbretërinë e Bashkuar, i cili zbuloi se pavarësisht pasigurisë ekonomike, 60% e profesionistëve po mendonin një ndryshim pune këtë vit./Fortune/ 

Artikulli paraprakPse Dubai po sheh shifra rekord transaksionesh për shitjet e pronave?!
Artikulli tjetërNis ngritja e çmimit të energjisë elektrike në bursat ndërkombëtare