“EXXONMOBIL” DO TË SHKURTOJË 1.600 VENDE PUNE NË EVROPË

Gjiganti amerikan i energjisë “ExxonMobil” sot njoftoi planet për të shkurtuar deri në 1.600 vende pune në filialet e saj evropiane për të zbutur ndikimin negativ të koronavirusit të ri (COVID-19) mbi kërkesën e dobët globale të naftës dhe çmimet e ulëta të naftës.

 

Kompania tha se “veprime të rëndësishme” janë të nevojshme për të përmirësuar konkurrencën e kostos për të luftuar zvogëlimin e kërkesës së shkaktuar nga pandemia e koronavirusit.

“ExxonMobil” tha se zvogëlimi i fuqisë punëtore evropiane do të vazhdojë deri në fund të vitit 2021, duke shtuar se Evropa do të mbetet ende një treg i rëndësishëm për kompaninë.

Kompania tha se ky hap pasoi disa depërtime të fituara përmes riorganizimit dhe ndryshimeve të procesit të punës të bëra gjatë disa viteve të fundit për të përmirësuar efikasitetin dhe për të ulur kostot.

“ExxonMobil” tha se ndikimi i COVID-19 në kërkesën për produktet ka rritur urgjencën e përpjekjeve të saj të vazhdueshme të efikasitetit.

Artikulli paraprakULET NUMRI I KOMPANIVE TË FALIMENTUARA
Artikulli tjetërFAO: Çmimet e ushqimeve u rritën ndjeshëm gjatë shtatorit