ULET NUMRI I KOMPANIVE TË FALIMENTUARA

Numri i kompanive që kanë falimentuar në Gjermani, në korrik është më i vogël për 16.7 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit 2019.

 

Enti federal për statistikë (Destatis) njoftoi se në korrik në Gjermani gjithsej 1.369 ndërmarrje shpallën falimentim.

Më tej thuhet se në periudhën në fjalë më së shumti është goditur sektori tregtar në të cilën u regjistruan 228 kërkesa për falimentim ndërsa më pas vijon ndërtimtaria me 204 dhe sektori shkencor dhe teknik me 182 kërkesa për falimentim.

Përveç falimentimit korporues, 5.645 debitorë paraqitën falimentim në korrik, i cili është 28.4 për qind më pak se në të njëjtën periudhë në 2019.

Artikulli paraprakPASURIA E MILIARDERËVE ARRIN MAJAT GJATË PANDEMISË
Artikulli tjetër“EXXONMOBIL” DO TË SHKURTOJË 1.600 VENDE PUNE NË EVROPË