Disa gabime të zakonshme që bëjnë udhëheqësit kur u japin detyra vartësve të tyre!

Komunikimi është një nga vlerat më të larta të çdo njeriu, mënyra se si duhet të sillemi dhe ndërtojmë urat e komunikimit në punë duhet të jetë universale kur bëhet fjalë për sipërmarrje. Që një biznes të jetë i suksesshëm duhet të ketë njerëz që e drejtojnë mbi baza të mira komunikimi.

Çfarë ndodh me “Shefat” pse gabojnë ata?

Dhënia e udhëzimeve të paqarta.

Punonjësit tuaj nuk mund të lexojnë mendjen tuaj. Gabimi kryesor që bëjnë shpesh udhëheqësit është caktimi i detyrave të punonjësve pa ofruar pritshmëri të qarta.Kur i ngarkoni një detyrë të paqartë,ka të ngjarë që punonjësit të ngatërrohen dhe t’ju ndërpresin edhe juve me shumë pyetje. Ose të bëjnë gabime të paqëllimshme, sepse ata nuk e kuptojnë se çfarë dëshironi prej tyre.

Përdorimi i delegimit për të shmangur vendimet e vështira.

Një studim i botuar në Organizatën e Sjelljes dhe Proceset e Vendimeve Njerëzore zbuloi se njerëzit priren të delegojnë vendime që përfshijnë opsione jo tërheqëse dhe ka të ngjarë të krijojnë rezultate të dobëta për të tjerët. Këto janë llojet më të këqija të detyrave që duhen ngarkuar.Ju jeni përgjegjës për punën tuaj strategjike. Caktimi i detyrave kritike njerëzve të tjerë shpesh çon në rezultate të këqija dhe krijon pakënaqësi ndaj jush dhe punës së deleguar në përgjithësi.

Delegimi i detyrave te personi i gabuar.

Nëse i caktoni punë një profesionisti të nivelit të mesëm dhe të lartë, i cili është i stresuar me punën e tij , ai nuk ka gjasa t’i japë detyrës suaj përpjekjen e nevojshme dhe mund t’ju marrë inat sepse i keni shtuar më shumë ngarkesës së tyre të punës. Po kështu, nëse i ngarkoni një projekt të komplikuar një punonjësi në një rol të ri ose të stafit mbështetës, ata kanë të ngjarë të dështojnë.

Të presësh derisa të përfundojë një detyrë për të kontrolluar progresin.

Edhe nëse udhëheqësit kujtojnë se kujt ia delegojnë detyrat , ata shpesh harrojnë punën ndërsa ajo është në zhvillim e sipër. Kur nuk e kontrolloni një punë gjatë proccesit të realizimit të saj, ju nuk keni kohë për të identifikuar dhe korrigjuar gabimet përpara se ato të ndikojnë në të gjithë projektin.Edhe nëse delegoni detyra të vogla në mënyrë të vazhdueshme, si planifikimi dhe menaxhimi i shpenzimeve , është jetike që të keni sinkronizime të shkurtra me ekipin tuaj për t’u siguruar që ata të përmbushin pritshmëritë./prialto/

Artikulli paraprakGjashtë vendet e BE-së ku viza e punës mund të merret më lehtë
Artikulli tjetër5 arsye pse marketingu është kaq i rëndësishëm