Dhjetë këshilla të Warren Buffett për ambiciozët në biznes

Investitorët shpesh përshkruhen si “yjet rock të botës financiare dhe të biznesit”, sepse me njohuritë dhe përvojën e tyre ata ndihmojnë miliona njerëz të arrijnë qëllimet e biznesit duke rritur pasurinë e tyre.

Për më tepër, investitorët miratojnë strategji të ndryshme duke aplikuar mënyra të reja dhe inovative për të realizuar vizionet e tyre. Padyshim, një nga njerëzit më të suksesshëm në këtë industri nuk është askush tjetër veçse legjenda e investimeve Warren Buffett.

Sipas therichest, këto janë 10 këshillat kryesore të investitorëve se si të investoni dhe shpenzoni paratë tuaja.

  1. Mos humb kurrë para

Një nga këshillat më të rëndësishme të Warren Buffett për ata që duan të përfshihen në fushën e investimeve është të kujtojnë se mënyra më e mirë për të mos humbur kurrë para është të jesh gjithmonë vigjilent për të shmangur dështimet, si dhe humbjet.

  1. Investoni në fusha që i njihni mirë

Disa investitorë zgjedhin të degëzohen në industri të ndryshme duke investuar në tregje të shumta në të njëjtën kohë për të rritur fitimet e tyre. Megjithatë, investimi në biznese, lëndën e të cilave ose nuk e njihni plotësisht ose nuk mund ta kuptoni, mbart rrezik më të madh dhe ka të ngjarë të çojë në gabime.

  1. Mos bëni kompromis

Në të njëjtën kohë, miliarderi i famshëm tregon se është më mirë për një sipërmarrës të blejë një kompani të shkëlqyer me një çmim më të shtrenjtë se sa të blejë ndonjë kompani me një çmim të volitshëm. Siç thotë ai, koha është miku i një biznesi të madh dhe armiku i një mediokri.

  1. Investoni në veten tuaj së pari

Investimi më i mirë që dikush mund të bëjë është në vetvete. Në këtë mënyrë, ju rritni aftësitë tuaja dhe bëheni më produktivë.

  1. Investimet janë lojë e ndershme

Për të pasur sukses në botën e biznesit, nuk keni nevojë të jeni të avancuar teknologjikisht. Në lojën e investimeve, asnjë person me një IQ të lartë nuk mund të mundë një person me një IQ më të ulët. Buffett pohon se nuk duhet të jesh gjeni për të hyrë në biznes.

  1. Theksoni dallimet në çmim dhe vlerë

Investitorët duhet të jenë të vetëdijshëm për ndryshimet midis çmimit dhe vlerës. Siç tha Buffett, çmimi është ajo që paguani dhe vlera është ajo që merrni. Disa investitorë fokusohen në kompani me cilësi të lartë që tregtojnë jashtëzakonisht me çmimet më të arsyeshme. Buffett këshillon që një investim cilësor blihet më mirë kur është i zbritur.

  1. Shpenzoni paratë tuaja me mençuri

Ndërkohë, miliarderi i njohur sugjeron të veprohet shpejt dhe me vendosmëri, pasi investimet e mëdha me çmime të arsyeshme shihen gjithmonë si një veprim i zgjuar.

  1. Qëndroni larg kartave të kreditit dhe kredive

Shmangia e borxhit mund t’ju kursejë para.

  1. Stoku i parave

Warren Buffett ka gjithmonë një sasi të caktuar parash në dispozicion për të mbajtur biznesin e tij të funksionojë pa probleme. Sipas strategjisë së tij, kështu sigurohet qetësia sa herë që ndodhin ngjarje të papritura. Sipas Warren Buffett, paratë konsiderohen “oksigjeni i çdo biznesi”.

  1. Mësoni si t’i menaxhoni siç duhet paratë tuaja

Një nga strategjitë më themelore të Buffett është të përpiqet të parashikojë, shmangë dhe kufizojë rrezikun dhe humbjen. Të mësoni të menaxhoni paratë tuaja konsiderohet gjithashtu një nga investimet më të mëdha për të ardhmen dhe zhvillimin tuaj./tesheshi/

Artikulli paraprakMinistri saudit: Stoqet e naftës po manipulohen!
Artikulli tjetërA e dini pse ulëset e autobusëve kanë dizajne të çuditshme?

Comments are closed.