DEMBELIZMI – RRUGA E DËSHTAKËVE

Dembelia është barrikadë në rrugën drejt suksesit. Kush i nënshtrohet asaj i është nënshtruar papunësisë dhe kotësisë. Dembelët nuk bëjnë kujdes tek shohin karavanin e jetës duke i’a mbathur me të katra. Nuk e degjojnë thirrësin duke ftuar drejt lavdisë së jetës nga mëngjesi gjer në darkë?! Profeti Muhamed a.s. gjithmonë lypte mbrojtjen e Zotit nga dembelia dhe përtacia.

Kur të shkruash, përqëndrohu në atë që je duke shkruar. Mendo thellë dhe shkruaj bukur. Që të lindë një fjali, një artikull apo një libër me vlerë, shkruaje me ambicie dhe me një frymë të re!

Kur të ndërtosh apo të krijosh diçka, apo të futesh në profesionin që ta ka ënda, futu aty me plot vullnet dhe dinamizëm, për të dalë sa më i fituar!

Dembelët nuk kanë në shpirtrat e tyre as edhe një grimcë entuziazmi dhe gjallërie. Ata kanë trupa por jo edhe shpirtra, ndaj radhiten me të vdekurit.
Prej tyre s’ka as fjalë e as vepër, as të re e as hulumtim, as produkt e as prodhim, as hapërime as zgjim. Ata janë si një libër të cilin nuk e lexon dot asnjëri, për shkak se është pa shkronja, pa fjalë, pa shpirt dhe pa risi. Ata janë si shtyllat që mbajnë raftet e librave.
Mos thuaj unë nuk mundem, as mos thuaj s’kam aftësi, por orvatu, provo, analizo, përpiqu sepse nuk dihet tek cila pjatë me ushqim rri i fshehur bekimi. Mos thuaj nuk është koha e përshtatshme, sepse ti je pjesë e asaj kohe. Zgjohu dhe bëhu vigjilent, mbase nuk i dihet, e përfundon atë vepër të cilën nuk do kishe mundësi ta bësh sikur edhe tetëdhjetë vite jetë t’i kesh. Mos u justifiko, sepse justifikimi është postulati i të vdekurve!

Çelësi i Suksesit nga Aid El Karni | Përktheu Agron Islami

Artikulli paraprakI SUKSESSHMI NUK PRET RRETHANAT
Artikulli tjetërCILËSITË E STUDENTIT TË SUKSESSHËM