Administrata e shitjeve

Administrata e shitjeve është të gjitha procedurat, vendimet, veprimet e mbikëqyrjes dhe kontrollit, auditimit dhe vlerësimit që zhvillohen në kompani dhe që lidhen me operacionet e shitjes.

Objektivi kryesor i administrimit të shitjeve është të menaxhojë siç duhet proceset me klientët dhe furnitorët. Në përgjithësi, gjithçka që ka të bëjë me operacionet e shitjes.

Por pse duam të menaxhojmë shitjet? Të kesh informacion është shumë e rëndësishme, jo vetëm për të ofruar një shërbim më të mirë për klientët, por edhe për të marrë çmime më të mira nga furnitorët.

Kompanitë vazhdimisht kanë pengesa me furnitorët, produkte që kthehen sepse nuk i do klienti dhe të tjera që janë prishur gjatë rrugës. Prandaj, është me rëndësi të madhe të kesh nën kontroll gjithçka që shitet, si vjen, kur shitet dhe ku ruhet.

Kjo u lejon kompanive të marrin vendime më të mira, të kenë gjithçka të regjistruar dhe të optimizojnë burimet e tyre. Programet kompjuterike ndihmojnë në këtë detyrë. Kur kompjuterët nuk ekzistonin ende, gjithçka duhej të shkruhej me dorë (kushdo që e bënte atë). Megjithatë, tani ne mund t’i kemi të gjitha informacionet me klikimin e një butoni./definebusinessterms/

Artikulli paraprakDëshirimi i jetës së kësaj bote dhe bukurisë së saj
Artikulli tjetërFrika dhe turpi nga çfarë do të mendojnë dhe do të thonë njerëzit