Procesi i menaxhimit të shitjeve

Menaxhimi i shitjeve të një kompanie përfshin tre procese themelore të vendimeve dhe veprimeve:

  1. Plani: Ne duhet t’u përgjigjemi pyetjeve të ndryshme. Çfarë do të shesim, si do ta bëjmë, ku, kujt? Dhe shumë pyetje të tjera. E rëndësishme është të keni një plan përpara se të kaloni në hapin tjetër. Për ta thënë në një farë mënyre, kompania duhet të përcaktojë një rrugë, nuk do të shkojë larg nëse mbetet në rrugë. Edhe për ato raste të paplanifikuara, ju duhet të krijoni një plan veprimi.
  2. Ekzekutoni: Pasi të keni planifikuar, është koha për të ekzekutuar, për të përmbushur afatet dhe buxhetet. Nëse plani përmbushet, shanset për sukses për kompaninë rriten.
  3. Vlerësoni dhe kontrolloni: Bëhet fjalë për të matur, sa më shumë që të jetë e mundur, se gjithçka është duke u përmbushur dhe se po bëhet mirë. Vlerësimi i stafit dhe planifikimi është pjesë e hapit të tretë të procesit.

Ky proces, i cili është i vazhdueshëm, duhet të shërbejë për të përmirësuar atë që nuk është e drejtë dhe për të rritur atë që jep rezultate të mira./definebusinessterms/

Artikulli paraprakE vërteta dhe pavërtetësia
Artikulli tjetërFMN: Ekonomia e Kosovës ka treguar elasticitet përballë rritjeve të fundit të çmimeve