Rreth gjysma e shtëpive në Gjermani ngrohen me gaz natyror dhe një e katërta me naftë. Ndërsa vendi po largohet nga lëndët djegëse fosile përballë krizës klimatike, shumë po kërkojnë alternativa. Pompat termike (e nxehtësisë) janë një teknologji që diskutohet gjerësisht. Por si funksionojnë saktësisht? Një pompë termike nxjerr ngrohtësi nga...
Çmimi i ilaçeve që gjenden barnatore, nuk qëndron asnjëherë i njejtë. Problem i madh po konsiderohet të jenë edhe çmimet e barnave. Kjo vjen si rezultat i shitësve të barnatorëve. Produktet farmaceutike janë mjaftë të nevojshme për qytetarët, mirëpo për qytetarët e Kosovës çmimet janë të papërballueshme. Çmimet po vendosen varësisht nga dëshira...
Vitin e kaluar, Google filloi të ofrojë mënyra alternative të navigacionit të automjeteve, ku në vend të udhëtimit më të shkurtër, ofron rrugë më efikase për konsumin e karburantit dhe mjedisin. Problemi është, se automjete të ndryshme konsumojnë karburant në mënyrë të ndryshme. Ndërsa motorët me benzinë zënë pjesën më...
Kryeministri Albin Kurti tha se po përgatisin një masë për t’u dalë në ndihmë një shtrese të konsumatorëve shtëpiakë. Duke folur në Kuvend për situatën energjetike dhe parlajmërimin për një krizë të re, Kurti tha se përmes subvencionimit të disa konsumatorëve, synojnë ta ulin shpenzimin e energjisë elektrike. Ai nuk...
Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) ka njoftuar se ka hapur nga sot periudhën e aplikimit për pagesa direkte/subvencione për fermerët që merren me kultivimin e qumështit. Në bazë të komunikatës për media nga kjo ministri, subvencionimi do të bëhet sipas kategorive të cilësisë, si për therrjet e...
Borxhi që qeveria e Shqipërisë ka marrë për të kryer shpenzime shtesë që nuk arrijnë të mbulohen nga të ardhurat buxhetore vlerësohet të ketë arritur në 82.7 për qind të prodhimit të brendshëm bruto në tremujorin e dytë 2022, sipas raportit të fundit të Komisionit Evropian për vendet kandidate...
Kompanitë e shërbimeve zakonisht nuk prodhojnë mallra, por ato ofrojnë shërbime për publikun ose për një pjesë të publikut. Në përgjithësi, ka më shumë biznese në sektorin e shërbimeve sesa në sektorin e prodhimit. Aktivitetet e shërbimit përfshijnë shërbime të riparimit të makinave , shërbime televizive dhe radio, pastrim kimik,...
a) Përbërja Fjala “infak” që emërton dhënien, dhurimin ushqyerjen, dhe që përmendet në Kur’an në më shumë se 200 vende, është kushtimi Allahut i pasurisë dhe jetës. Kështu, muslimani është njeriu që ia kushton edhe jetën, edhe pasurinë Allahut. Në Besëlidhjen e Dytë Akabe, Abdullah bin Revaha e pati pyetur Profetin (s.a.s.): ...
Shërbimi Sherbimi duhet të jetë: I mirë dhe i shkëlqyer, që ecën paralel me cilësinë dhe sistemin. Të tria këto duhet të jenë së bashku! I fortë dhe miqësor, pra që punonjësi që i shërben klientit duhet të jetë miqësor me njerëzit, dhe në të njëjtën kohë, shërbimi i tij duhet të...
Cilësia... Çfarë është cilësia? Cilësia është kur produkti ose shërbimi i plotëson ose i tejkalon dëshirat e konsumatorit Pra nuk është ajo që vendos furnitori. Është ajo që klienti përfiton dhe është i gatshëm të paguajë për të. Dr. Ibrahim el-Fekij