Ajo që nisi si një dëshirë e thjeshtë për të qenë në gjendje të siguronte të ardhura për fëmijët e saj, është shndërruar në një biznes prej shumë miliona dollarësh për Tammie Umbel në Dallas të Virxhinias. Ajo jo vetëm që drejton një kompani kozmetike, por mëson në shtëpi...
Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Komuniteteve Myslimane dhe Departamentin e Shkencave Islame pranë Kolegjit Universitar “Bedër”, organizuan Konferencën e 2-të Ndërkombëtare në Studimet Islame (ISCON), me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”. Kjo konferencë, e cila u zhvillua në ambientet e...
Sot, për shumë gra që luftojnë kundër barrierave jo shumë të dukshme dhe pagave të pabarabarta, fakti që gruaja e Profetit ﷺ, Hatixheja (ra) ishte një sipërmarrëse e pasur në një kohë ku shumica e pronarëve të bizneseve ishin burra është një burim krenarie. E përmendur shpesh si një...
Instituti për Studime Mesjetare dhe Pas Mesjetare (IMPMS) ka ftuar shkencëtaren turke, e cila hyri në histori si gruaja e parë muslimane që kishte një galaktikë me emrin e saj, për të folur në Universitetin e Teksasit në Dallas këtë fundjavë. Burçin Mutlu-Pakdil, Ph.D., do të flasë për galaktikën e...
Hava Maloku, e vetmja shiptare e punësuar në platformën e famshme digjitale LinkedIn në SHBA, me mbi 14 vjet eksperiencë pune në drejtim te marketingut digjital në kompani të ndryshme botërore, duke përfshirë 6 vitet e fundit në LinkedIn, në një intervistë për Buletinin Ekonomik, ka rrëfyer për këtë...
Doktor, inxhinier, infermiere – mami e certifikuar, shkrimtar dhe kritik letrar. Këto profesione shumë të respektuara janë kulmi i viteve të studimit intensiv, trajnimit dhe vetëdisiplinës. Shumica e njerëzve, me arritjen e këtyre pozicioneve të çmuara, me kënaqësi do t’i kushtonin pjesën tjetër të viteve të punës përdorimit të...
Falënderimet i takojnë Allahut, që na udhëzoi ta kuptojmë Islamin dhe na sqaroi dispozitat në librin e Tij. Paqja, mëshira dhe begatitë e Allahut qofshin mbi Muhamedin mësuesin e njerëzisë. Qysh herët flitet për gruan, për gjendjen e saj, vuajtjet, mjerimet që i ka përjetuar ajo në etapat më të...
Në qytetin bregdetar shqiptar të Shëngjinit, dy vajza refugjate afgane kanë hapur një restorant. Ato thonë se pas largimit nga Afganistani, iu mungonte diçka nga atdheu dhe në këtë mënyrë vendosën të hapnin një restorant. I quajtur “Kabul-Shëngjin” restoranti do të gatuajë ushqime tradicionale për rreth 1000 refugjatë afganë...
Kodi telefonik i Kosovës +383 deri tash ka qenë inekzitent në platformën më të madhe “online” të punësimit dhe biznesit në botë. Shqiptarja e vetme që punon në këtë kompani, Hava Maloku ka lobuar që kjo të ndryshojë. Që nga e premtja, kodi ndërkombëtar telefonik (prefiksi) i Kosovës (+383) tashmë është...
Dr. Mustafa Mahmud në librin e tij “Kiraetul-mustakbel”, veç tjerash e potencon deklaratën e një orientalisti e cila thotë: “Nëse dëshironi ta shkatërroni një popull dhe kulturën dhe traditën e tyre, ekzistojnë tre mënyra: shkatërroni familjen, shkatërroni arsimin dhe minoni autoritetin dhe modelet që duhet ndjekur. Për shkatërrimin e familjes,...