Banka evropiane siguron 50 milionë dollarë financim tregtar për huadhënësin turk

 

Me fonde, Turk Ekonomi Bankasi për të rritur mbështetjen për eksportuesit dhe importuesit

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) siguroi 50 milionë dollarë financim tregtar për Turk Ekonomi Bankasi (TEB).

Objekti, që synon të rrisë mbështetjen për eksportuesit dhe importuesit, do të kanalizohet sipas Programit të BERZH -it për Lehtësimin e Tregtisë (TFP), sipas një deklarate nga banka.

TEB është banka e shtatë më e madhe private në Turqi dhe ka një partneritet strategjik me BNP Paribas të Francës.

Përmes TFP, BERZH jep garanci për huadhënësit konfirmues ndërkombëtarë dhe kredi afatshkurtra për bankat e zgjedhura dhe kompanitë e faktoringut për huadhënie për eksportuesit, importuesit dhe shpërndarësit vendas.

Në vitin 2020, banka dha një rekord prej 3.3 miliardë eurosh (gati 3.9 miliardë dollarë) në financimin e tregtisë për të ndihmuar ekonomitë ku investon të kapërcejnë pasojat e pandemisë koronavirus.

Alsoshtë gjithashtu një investitor i madh institucional në Turqi dhe ka investuar 13.9 miliardë euro në vend deri më tani përmes 349 projekteve, me 95% të atyre investimeve në sektorin privat.

Artikulli paraprakQendra financiare e qytetit të Londrës mendon për të ardhmen pas Covid
Artikulli tjetërTurqia ndër 3 vendet kryesore në botë në teknologjinë e dronëve luftarak