5 punët më të paguara në 2022 si nomad digjital

Jeni të lodhur nga puna tradicionale? A keni ngecur në të njëjtën punë për vite me radhë? Ndiheni sikur nuk po arrini askund? Epo, mos kini frikë. Jeta si nomad digjital është këtu! Dhe me të vjen një gamë krejtësisht e re punësh që mund të bëni nga kudo në botë. Pra, merrni laptopin tuaj, sepse është koha të shikoni punët më të mira për nomadët digjitalë.

Sipas Statista, numri i nomadëve digjitalë në Shtetet e Bashkuara po rritet çdo vit. Në fakt, numri i nomadëve digjitalë arriti në 15.5 milionë në vitin 2021. Pandemia e COVID-19 shkaktoi këtë rritje. Përveç kësaj, disa punë mund të kryhen nga distanca, që do të thotë se ju mund të udhëtoni nëpër botë dhe të fitoni ende të ardhura. Në këtë artikull, ju mund të zbuloni pesë punët më të mira si nomadë digjitalë.

Çfarë është një Nomad Digjital?

Një nomad digjital është një person që e ka botën si zyrë për sa kohë që ka një laptop dhe akses në internet. Kjo punë i lejon njerëzit të udhëtojnë dhe të eksplorojnë vende të reja duke fituar të ardhura. Sipas Forbes, Kanadaja, Britania e Madhe dhe Rumania kanë normat më të larta të nomadëve digjitalë, me kërkimet më të larta të punës dhe shpejtësinë më të lartë të internetit.

A mund të bëheni edhe ju një nomad digjital?

Jeta e një nomadi digjital vjen me të mira dhe të këqija, dhe ndërsa mund të jetë e përsosur për disa njerëz, mund të çojë në një stres të madh për të tjerët. Ju do të duhet të konsideroni se çfarë ju nevojitet për të pasur sukses në një mjedis pune përpara se të vendosni rrugën e duhur të veprimit. Nëse lulëzoni nga emocioni i të qenit në gjendje të grumbulloni jetën tuaj dhe të udhëtoni në një qytet të ri, apo edhe në një vend të ri, mund të kënaqeni shumë duke qenë një nomad digjital. Kjo mënyrë jetese mund t’ju ndihmojë të përjetoni kultura të reja, të takoni njerëz të rinj dhe të lejoni liri më të madhe sesa një karrierë tradicionale. Nga ana tjetër, shumë njerëz mendojnë se një orar i besueshëm dhe parashikueshmëria janë të rëndësishme për shëndetin e tyre mendor. Disa nomadë digjitalë kanë punë me kohë të plotë që mund të kryhen plotësisht nga distanca, ndërsa të tjerët përdorin punë me kontratë ose punë freelancing për të paguar faturat. Kjo mund të çojë në periudha kohore ku është e vështirë të gjesh punë.

5 Punët më të mira të Nomadëve Digjitalë në 2022

Disa punë mund të kryhen nga distanca, dhe ato më të mirat për nomadët digjitalë mund të bëhen në mënyrë të pavarur me mbikëqyrje minimale. Gjeni më poshtë një përmbledhje të pesë punëve më të mira si nomadë digjitalë, një përshkrim të shkurtër të punës dhe pagën mesatare vjetore, sipas Byrosë së Statistikave të Punës.

1. Menaxherët e reklamave dhe marketingut | 133,380 dollarë

Menaxherët e reklamave dhe marketingut krijojnë dhe mbikëqyrin fushatat e reklamimit dhe marketingut. Përveç kësaj, ata zhvillojnë strategji për të rritur shitjet e produkteve ose shërbimeve dhe punojnë me median për të siguruar që reklamat të vendosen dhe të kryhen në mënyrë efektive. Së fundi, ata mund të hulumtojnë tendencat e konsumatorëve dhe të analizojnë të dhënat për të përcaktuar efektivitetin e fushatave të marketingut.

Ju mund të keni nevojë për një diplomë bachelor ose disa vite përvojë në fushën e marketingut për të gjetur një punë si menaxher marketingu. Por sapo të keni kredencialet, kjo është një karrierë që mund të jetë shumë fitimprurëse.

2. Programues Kompjuterik | 93,000 dollarë

Programuesit kompjuterikë janë përgjegjës për zhvillimin dhe mirëmbajtjen e softuerit. Ata shkruajnë kode, testojnë programe dhe zgjidhin gabimet. Programuesit që regjistrohen në një bootcamp kodimi mund të zhvillojnë karrierën e tyre dhe të bëhen inxhinierë softuerësh. Kjo është një karrierë veçanërisht e njohur për ata që janë të interesuar në stilin e jetës si nomadë digjitalë, sepse aftësitë e kodimit janë shumë të kërkuara në industri të ndryshme dhe shumica e përgjegjësive të punës së një programuesi kompjuterik mund të kryhen në mënyrë të pavarur.

3. Shkrimtarët Teknikë | Paga mesatare: 78,060 dollarë

Shkrimtarët teknikë janë përgjegjës për trajtimin e informacionit kompleks dhe për ta bërë atë të lehtë për t’u kuptuar nga një audiencë laike. Për më tepër, shkrimtarët teknikë krijojnë manuale edukative, udhëzues si dhe përmbajtje të tjera për produktet dhe shërbimet e teknologjisë B2B dhe B2C.

4. Redaktorët | 63,350 dollarë

Redaktorët i ndihmojnë shkrimtarët të prodhojnë punën e tyre më të mirë të mundshme. Ata shqyrtojnë përmbajtjen për gramatikën, shenjat e pikësimit, drejtshkrimin dhe stilin dhe sugjerojnë një përmirësim. Ata gjithashtu mund të sugjerojnë ndryshime në përmbajtje për ta bërë atë më efektive.

5. Graphic Designer | 50,710 dollarë

Dizajnerët grafik përdorin kreativitetin dhe aftësitë e tyre teknike për të krijuar komunikime vizuale për qëllime të ndryshme. Për shembull, ata mund të dizejnojnë logot dhe markat, materialet e marketingut, grafikat e faqeve të internetit ose edhe faqet e internetit në tërësi. Ata gjithashtu mund të krijojnë ilustrime, infografikë dhe lloje të tjera të përmbajtjes vizuale.

Si të gjeni një punë si një nomad digjital?

Punët e nomadëve digjitalë janë zakonisht pozicione remote që mund të bëhen në internet ose nga një laptop. Ato mund të kërkojnë aftësi specifike ose të jenë në industri të veçanta, por emëruesi i përbashkët është se të gjitha mund të bëhen nga distanca. Mënyra më e lehtë për të gjetur punë si nomadë digjitalë është të shfletoni tabelat e punës dhe të kërkoni fjalë kyçe si “remote”, “telecommute” ose “nomad digjital”.

Gjithashtu mund të përdorni platformat e mediave sociale si LinkedIn ose Twitter për të gjetur postime pune ose për të kontaktuar drejtpërdrejt kompanitë. Website për Nomadët digjitalë:

  • Upwork
  • Fiverr
  • 99designs
  • Freelancer

/medium/

Artikulli paraprakÇfarë duhet të dini për Metaverse Marketing?!
Artikulli tjetërMë shumë para në buxhet se sa parashikimi, si shtetet po ua kthejnë ato qytetarëve