Zgjidhje e zgjuar: si grupet e biznesit drejtojnë inovacionin

Planet e Biznesit drejtohet në Iasi në Rumani për të parë se si një kompani teknologjike e lëshoi ​​aplikacionin e saj të farmacisë falë të qenit pjesë e një grupi.

Ne të gjithë jemi të njohur me rutinën e marrjes së një recete. Edhe në kohët më të mira, dhe jo vetëm një pandemi, ne shkojmë te kimisti vetëm për të gjetur se ilaçet që na duhen nuk janë në stok dhe duhet të porositen. Por tani ekziston një zgjidhje e zgjuar. Kompania rumune e programeve RomSoft ka krijuar një aplikacion dixhital që lidh pacientët me farmacitë që tashmë kanë ilaçet që u nevojiten.

“Kështu që pacienti duhet të plotësojë një kërkesë për ilaçe dhe më pas farmacisti, i cili është i regjistruar në platformë, mund ta shohë atë në sistem dhe mund t’i përgjigjet asaj me një klikim. Një mesazh i dërgohet pacientit, përmes SMS ose e-mail, me informacion kur ilaçi është i disponueshëm, ”shpjegon Iulia Weingold e RomSoft.

Aplikacioni dixhital i RomSoft u mundëson njerëzve që të lokalizojnë më shpejt ilaçet e rekomanduara. © Euronews

RomSoft është një anëtar i grupit IMAGO-MOL, i vetmi grup i imazheve mjekësore në Rumani dhe BE. Grupi përpiqet të lidhë organet publike, si spitalet, me ndërmarrjet private, veçanërisht firmat në sektorin e IT dhe zhvillimit të softuerit. Weingold këmbëngul se mbështetja e grupit ishte thelbësore.

“Grupi na ndihmoi shumë për të promovuar aplikacionin. Ne arritëm [të merrnim] në bord më shumë farmacistë, me ndihmën e tyre, dhe lehtësuam kontakte të rëndësishme mediatike në mënyrë që të mund të arrinim më shumë njerëz brenda një kohe të shkurtër. Hapi tjetër është thjeshtimi i procesit edhe më shumë dhe fuqizimi i pacientëve për të kërkuar ilaçin e nevojshëm direkt në aplikim dhe më pas përhapjen e më shumë farmacive. “

Iulia Weingold e RomSoft thotë se mbështetja që kompania mori nga grupi IMAGO-MOL për të nxjerrë aplikacionin e saj në treg ishte jetësore. © Euronews

Motorë për talent sipërmarrës

Aktualisht ka rreth 3000 grupe të specializuara si IMAGO-MOL në Evropë. Duke ushqyer inovacionin midis NVM-ve, vlerësohet se këto eko-sisteme biznesi përbëjnë 54 milion punë në BE.

 

Komuniteti i grupeve të Evropës ka qenë aktiv në përpjekjet për të lehtësuar përçarjen e zinxhirit të furnizimit të shkaktuar nga pandemia. Një portal i përgjigjeve Covid-19 është ngritur gjithashtu për të ndihmuar më tej në nxitjen e bashkëpunimit.

 

Menaxheri i grupeve të IMAGO-MOL Carmen Mihai i tha Business Planet rreth disa prej punëve që janë bërë.

“Ne kemi mbështetur anëtarët tanë të grupeve duke promovuar produktet e tyre, siç është aplikacioni që lidh pacientët me farmacitë. Ne gjithashtu ndihmuam anëtarët tanë të spitalit të merren me mungesën e pajisjeve mbrojtëse mjekësore, si dhe të gjitha grupimet rreth Evropës kanë bërë për të ndërtuar platforma për të ndihmuar anëtarët e tyre të përballen me sfidat e paraqitura nga situata COVID-19. “

I pyetur në lidhje me përfitimet e grupeve dhe pse kompanitë brenda tyre priren të jenë më inovative, Mihai thotë: “Kompanitë brenda grupeve janë përgjithësisht më inovative për shkak të faktit se grupet po lidhin dy botë të ndryshme. Një është studiuesit dhe shkencëtarët, nga një nga ana tjetër, dhe bizneset, në përgjithësi, në anën tjetër. Pra, ekziston një ndarje e njohurive dhe efekti i përhapjes së ndarjes së kësaj njohurie, në fakt, krijon risi “.

 

© Euronews

Artikulli paraprakCovid-19: British Airways planifikon leje udhëtimi të bazuara në aplikacione
Artikulli tjetërBiznese që mund t’i filloni me pak para