Themeluar në vitin 1921, “AMERICAN-ALBANIAN TRADING COMPANY” kishte si synim të shfrytëzonte pasuritë natyrore të Shqipërisë

Revista ekonomike dhe financiare “France-Orient” ka botuar, me 1 korrik 1921,në faqen n°12, një shkrim në lidhje me krijimin asokohe të një kompanie amerikano-shqiptare në Boston, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

“Shpallet në Boston, SHBA, themelimi i një kompanie me kapital prej 50,000 dollarësh, e përbërë tërësisht nga shqiptarë. Kompania e re e quajtur “Shoqëria Tregtare Amerikano-Shqiptare” synon të shfrytëzojë pasuritë natyrore të Shqipërisë, të zhvillojë atje biznesin e importit, eksportit dhe të transporteve detare. Anastas Sandele (Pandeli), kryetari i Shoqërisë Pan-Shqiptare Vatra, e cila ka selinë e saj në Shtetet e Bashkuara dhe z. Georges Fred Williams, ish-ambasadori i Shteteve të Bashkuara, në Athinë, marrin funksionet e Presidentëve.”

Artikulli paraprakBanka Botërore llogarit kostot, ja sa është humbja për individ nga mbyllja e shkollave gjatë pandemisë
Artikulli tjetërSa kushton një metër dru këtë vit në Kosovë