Ballina Financa Të ardhurat e familjeve bien në zonën e OECD

Të ardhurat e familjeve bien në zonën e OECD

 

Të ardhurat reale të familjeve për frymë ranë me 0.5% në zonën e Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) në tremujorin e dytë, pasi rritja e inflacionit vazhdoi të minojë rritjen e të ardhurave të familjeve.

Shifra ra në shumicën e vendeve të OECD dhe në të gjitha ekonomitë e G7, përveç Gjermanisë, sipas një deklarate nga organi global me bazë në Paris të hënën.

Të ardhurat reale të familjeve për frymë ranë me 1.2% në Francë, 1.1% në Kanada dhe Britani të Madhe dhe 0.4% në SHBA.

“Tremujori i dytë 2022 ishte tremujori i katërt radhazi i rënies së të ardhurave reale për familjet në Britani të Madhe dhe tremujori i pestë radhazi për familjet në SHBA. Rëniet gjatë kësaj periudhe më të gjatë reflektojnë si uljen e ndihmës së qeverisë lidhur me pandeminë, ashtu edhe rritjen e çmimeve të konsumit me të cilat përballen familjet,” thuhet në deklaratë.

Krahasuar me tremujorin e katërt të 2019, rritja e PBB-së reale për frymë për OECD (2.3%) tani është pak më përpara se rritja e të ardhurave reale të familjeve për frymë (2%).

Artikulli paraprakSa shpenzojnë veturat elektrike?
Artikulli tjetërKUR’ANI PARAPRIN STUDIMET MODERNE LIDHUR ME FUQINË E BURIMEVE TË LIDERSHIPIT -Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA

Comments are closed.