Suksesi kërkon sakrifikim. Çfarë jeni të gatshëm ju të hiqni dorë?

Në emocionin dhe stresin e ndërtimit të një karriere apo biznesi të ri, është e lehtë të sakrifikosh gjithçka për këtë qëllim. Por ju duhet të jeni të zgjuar dhe me një qëllim për atë që po sakrifikoni.

Shumica prej sipërmarrësve e kanë kuptuar se ndërtimi i një biznesi të suksesshëm kërkon disa sakrifica. Çelësi është të siguroheni që nuk po bëni sakrifica të kota për suksesin tuaj.

Drejtimi i pothuajse çdo biznesi, veçanërisht në fillim, kërkon shumë kohë dhe energji. Ai përfshin marrjen e njëfarë rreziku dhe, për shumicën prej nesh, shumë rritje personale dhe profesionale. Ju mësoni shpejt se duhet të hiqni dorë nga diçka për t’i dhënë biznesit tuaj atë që kërkon nga ju nëse doni të keni sukses. Dhe këtu vjen sakrifica.

Ju duhet të zgjidhni sakrificat që bëni me vetëdije. Sigurisht, është mirë nëse mund ta bëni këtë që nga fillimi.

Filloni me vlerat tuaja

Injoroni biznesin tuaj për një moment dhe mendoni për gjithçka tjetër që vlerësoni vërtet në jetë. Këto janë gjërat që i japin kuptim jetës suaj, që i bëjnë të gjitha të vlefshme. Në fund të fundit, nëse i humbisni këto gjëra, do të mbusheni me keqardhje (një nga emocionet më të këqija për të ndjerë). Mund të jetë shëndeti juaj, familja juaj, etika juaj, ana shpirtërore e juaj, kontributi juaj për komunitetin tuaj. Mund të jenë lidhjet tuaja me farefisin apo miqtë ose qëndrimi aktiv politik. Ajo që vlerësoni vërtet do të jetë unike për ju dhe jetën tuaj.

Më pas, shikoni ato vlera dhe shënoni nga një në 10 (1 është “Unë e kam sakrifikuar atë plotësisht për biznesin tim” dhe 10 është “Unë jam ende duke e jetuar atë vlerë plotësisht”).

Koha dhe energjia

Këto pothuajse gjithmonë goditen së pari. Arritja në çdo gjë kërkon kohë dhe energji shtesë nga ne. Ne të gjithë kemi 24 orë në ditë dhe drejtimi i një biznesi zakonisht kërkon shumë prej tyre – shumë më tepër se një punë 9-5. Skiconi javën tuaj të zakonshme dhe shënoni se ku e kaloni kohën tuaj.

A e keni vjedhur kohën shtesë që ju nevojitet për biznesin tuaj nga diçka që është vërtet e rëndësishme për ju? Dhe mos qeshni me veten se do t’i kushtoni më shumë kohë dhe energji atyre gjërave kur të bëheni të suksesshëm. Disa gjëra që vërtet i vlerësoni, si fëmijët ose shëndeti juaj, mund të mos jenë të disponueshme deri atëherë.

Pra, nëse nuk po shpenzoni mjaftueshëm kohë dhe energji për atë që vlerësoni, ku mund ta merrni atë? Për të qenë në gjendje ta bëni këtë, duhet të siguroheni që të jeni shumë efikas dhe produktiv gjatë ditës.

Planifikoni paraprakisht sakrificat tuaja

Çelësi është që të planifikoni paraprakisht sakrificat tuaja në vend që të sakrifikoni pjesë të jetës suaj si parazgjedhje. Shikoni orarin tuaj normal dhe mendoni se ku mund të gjeni kohën dhe energjinë shtesë për biznesin tuaj, pa sakrifikuar gjërat që vlerësoni më shumë në jetë.

Ndoshta ju vendosni të qëndroni zgjuar më vonë pasi fëmijët janë në shtrat për të kryer punën. Ndoshta ju ndaloni së shikuari televizor që të mund të shkoni në palestër. Ndoshta ju hiqni dorë nga raundi i dytë i golfit çdo javë për të kaluar më shumë kohë me bashkëshorten/in tuaj. Ndoshta largoheni nga zyra për disa orë për të kapur lojën e futbollit të fëmijës tuaj dhe të ktheheni më vonë. Ndoshta ju sakrifikoni disa para për të marrë ndihmë shtesë për biznesin. Ndoshta ju ndaloni mikro-menaxhimin e gjithçkaje në biznesin tuaj dhe në fakt delegoni më shumë përgjegjësi te të tjerët. Ne të gjithë kemi zona ku kalojmë kohën tonë që mund t’i rregullojmë. Ju vetëm duhet të vendosni se çfarë është e duhura për ju.

Gjithmonë do t’ju duhet të sakrifikoni diçka për të ndërtuar një biznes ose për të arritur ndonjë gjë të jashtëzakonshme në jetë. Por të heqësh dorë nga ajo që vlerëson më shumë nuk është një shkëmbim i mirë. Sigurohuni që po bëni sakrifica të zgjuara duke hequr dorë nga ajo që nuk ka rëndësi për gjërat që bëni./entrepreneur/

Artikulli paraprakKosovës i thellohet deficiti tregtar, brenda një viti rritet rreth 20 për qind
Artikulli tjetërAeroportet e Europës me tarifat më të lira të parkimit 7 ditor