Stresi vret motivimin tuaj

Të arrish suksesin do të thotë të përqafosh motivimin tënd. Shkencëtarët nga Universiteti Emory thonë se inflamacioni kronik është një shqetësim i madh dhe se mund të ndërhyjë me përpjekjen tuaj për të vazhduar dhe për të eksploruar. Inflamacioni kronik shtrydh furnizimin e dopaminës së trurit tuaj.

Autorët Michael Treadway, Andrew Miller dhe Jessica Cooper, thonë se problemi ndërmjet inflamacionit dhe motivimit është në të vërtetë një mekanizëm mbrojtës i sofistikuar.

“Kur trupi juaj është duke luftuar një infeksion ose duke shëruar një plagë, ai ka nevojë për një mekanizëm për të rikalibruar motivimin tuaj dhe për të bërë gjëra të tjera, në mënyrë që të mos përdorni shumë energjinë tuaj. Ka prova të forta që tregojnë se sistemi imunitar prish sistemin dopaminë për të ndihmuar trurin të kryejë këtë rikalibrim.

Miller thotë se nëse kjo teori është e drejtë, ekziston një mundësi e mirë për terapitë e reja që lidhen me depresionin dhe sjelljet e tjera të nxitura nga inflamacioni.

Por, duke e interpretuar gjerësisht studimin për vendin e punës, kuptohet se stresi fizik dhe mendor, shkaktojnë reagimin e inflamacionit në trup. Nëse jeni të mbingarkuar, rreziku i problemeve të inflamacionit tuaj është më i lartë.

Kjo mund të shpjegojë, të paktën pjesërisht, se përse motivimi shpesh duket se ngrihet si përgjegjësi dhe përse disa liderë që duket se janë në një rrugë të shpejtë, papritmas e humbasin shkëndijën e tyre dhe ndalojnë të ndjekin mundësi të reja.

Ka një tjetër element kritik që Christopher Bergland thekson në artikullin e tij në lidhje me studimin për psikologjinë sot.

Hulumtimet shtesë të Jeffrey Gassen, sugjerojnë se inflamacioni mund të ndërhyjë në aftësinë tuaj për të marrë vendime të mira për një kohë të gjatë. Ndërsa inflamacioni bëhet më keq, mund të bëheni më impulsivë në zgjedhjet tuaja.

Kjo për shkak se kur trupi juaj has një kërcënim, shqetësimi më i madh bëhet si të adresoni atë që ju nevojitet në të tashmen e menjëhershme, jo atë që është javë, muaj apo vite. Nëse ju nuk keni marrë masa mbrojtëse ndaj stresit atëherë ju jeni mposhtur nga rutina.

Artikulli paraprakRregullat islame mbi kodin etik islam
Artikulli tjetërA munden kontributpaguesit të marrin paratë e Trustit Pensional?