Si të veprosh me një klient që këmbëngul në mendimin e tij?

Në këtë rast duhet pasur kujdes këto pika:

– Fokusimin tënd te klienti, sepse tani ti e gjykove atë si një klient i lodhshëm, dhe përderisa e gjykove në këtë mënyrë, sjelljet e tua do të jenë të bazuara mbi këtë gjykim.

– Të jesh i ndjeshëm ndaj tij, dhe ta bësh të ndjejë se ti je krah tij, se dëshiron ta bësh të kënaqur e të ndihet rehat, dhe se nuk je kundër tij.

– T’i bësh pyetje specifike, dhe në këtë pikë, vëre veten në vendin e klientit, dhe përpiqu të kuptosh se si mund të arrihet pikërisht atje ku dëshiron ai, dhe jo ku dëshiron ti.

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprakTë mos fshehen të metat e mallit- Sipas Imam Gazaliut
Artikulli tjetërTrekëndëshi i produktivitetit