Si të planifikoni javën tuaj për të qenë të suksesshëm me 5 hapa të thjeshtë?!

Aftësitë janë çelësi për të qenë produktiv. Nëse e dini se çfarë duhet të arrini përpara kohe, do të dini saktësisht se ku të filloni kur të jeni gati. Nga ana tjetër, nëse nuk merrni kohë për t’u përgatitur, do të ndiheni të irrituar dhe të pasigurt, pasi do t’ju duhet të mendoni për gjithçka që duhet të arrini. Një javë fantastike nuk fillon të Hënën. Fillon të dielën në mbrëmje. Gjithçka shkon përpara duke vendosur se çfarë do të bëni përpara se të dilni dhe ta bëni atë.

Merrni parasysh gjithçka që keni arritur:

Lista juaj e detyrave është e qetë dhe gjithmonë do të jetë. Ajo lëviz me ju dhe qëndron në vend ndërsa ju qëndroni. Nëse nuk i përfundoni detyrat, ato do të mbeten në listën tuaj të detyrave. Dhe nëse gjithmonë i kryeni gjërat, lista juaj e detyrave do ta pasqyrojë atë proces duke e rritur dhe zgjeruar. Sidoqoftë, për të kuptuar se çfarë është “më tej”, së pari duhet të merrni parasysh gjendjen ekzistuese të punëve.

Shqyrtoni listën tuaj të detyrave nga java e kaluar për të parë se çfarë keni përfunduar dhe çfarë jo, dhe më pas pyesni veten pse disa gjëra u bënë dhe të tjerat jo. Nëse diçka ka qenë në listën tuaj të detyrave për javë të tëra, ju duhet të vendosni nëse do ta fshini atë ose ta zhvendosni në krye të listës dhe t’i jepni përparësi përfundimit të saj përpara se të kaloni në detyrën tjetër. Megjithatë, sigurohuni që ta konsideroni atë. Është thjesht e dobishme në planin afatgjatë.

Organizoni listën tuaj të kontrollit në seksione:

Kaloni në listën tuaj të detyrave dhe kategorizoni detyrat sipas temës ose projektit, duke dalluar “Gjërat e rastësishme të jetës” nga “Gjërat e punës”. Ka dy arsye pse organizimi sipas kategorive është i dobishëm: Fillimisht, shikimi në listën e detyrave të organizuara sipas kategorisë është shumë më pak frikësuese. Ju mund të imagjinoni se sa stresuese do të ishte të kaloni midis kaq shumë llojeve të ndryshme aktivitetesh nëse shikoni një listë të gjatë dhe të rastësishme të gjithçkaje të përzierë.

Kjo është vetëm ajo që ju nuk dëshironi të ndodhë. Në vend të kësaj, rregulloni sipas temës në mënyrë që të mund të përqëndroheni në një gjë në një kohë dhe të plotësoni gjithçka në atë kategori. Do të jeni dukshëm më produktiv nëse mund të qëndroni në një mentalitet për një kohë të gjatë në vend që të kaloni midis disa llojeve të punës. Nëse planifikoni, do të jeni më të suksesshëm.

Organizoni më shumë se sa mundeni paraprakisht:

Shembulli më i mirë është përgatitja e vaktit. Pse të mos paketoni drekën ose çantën një natë më parë nëse e merrni drekën në punë? Çdo gjë që mund të arrini përpara kohe ju ofron fleksibilitet më të madh ditën tjetër dhe redukton numrin e gjërave në mendjen tuaj. Është e dobishme pasi keni më shumë hapësirë ​​për t’u fokusuar në atë që vjen më pas, në vend që të mësoni përmendësh gjithçka që duhet të bëni. Të hënat janë zakonisht një vorbull aktivitetesh.

Vlerësoni burimet në vend të rezultateve:

Të dielat mund të jenë të rëndësishme dhe gjerësisht në konsum dhe jo në prodhim. Çdo javë fillon me fokus produktivitetin. Ju shkoni në punë, shkollë, apo edhe tavolinën tuaj për të përfunduar gjërat, dhe supozohet se jeni në modalitetin e prodhimit. Duke ditur se çfarë po vjen afër, do të dëshironi të kaloni sa më shumë të dielën të jetë e mundur në modalitetin e inputit. Ju do të dëshironi të ushqeni idetë dhe shpirtin tuaj, kështu që do të jeni gati për të shkuar të hënën në mëngjes.

Lërini vetes pak hapësirë:

Së fundi, aspekti më domethënës i natës së dielës duhet të jetë koha që kaloni vetëm. Duke iu rikthyer konceptit të inputit ose outputit, do t’ju duhet të qetësoheni dhe të relaksoheni për të kaluar javën. Meditimi është një mënyrë për ta bërë këtë. Leximi i një libri, jo mediat sociale ose thjesht qëndrimi i qetë me një filxhan çaj është një tjetër mundësi. Në botën tonë shumë të ngarkuar, heshtja është një dhuratë e vlefshme që ne të gjithë shpesh e neglizhojmë. Kaloni pak kohë vetëm dhe në heshtje. Do të tronditeni se sa të relaksuar do të ndiheni nëse mund të uleni të qetë edhe për 15 minuta. Nuk ka pengesa. Nuk do të ketë ndërprerje. Më pas shkoni në shtrat duke u ndjerë të përgatitur për javën e ardhshme./medium/

Artikulli paraprakA mund të mbijetojë Evropa nëse Rusia ndërpret furnizimin me gaz?
Artikulli tjetërStrategjia e efektivitetit më të madh në kujdesin ndaj klientit – Shërbimi