Shënon rritje eksporti nga Kosova në drejtim të Gjermanisë

Eksporti nga Kosova në Gjermani në periudhën Janar-Korrik 2022 ka shënuar rritje në vlerë prej 13 milionë euro apo 43% krahasuar me periudhën Janar-Korrik 2021.

Ndërsa, importi nga Gjermania në Kosovë në periudhën Janar-Korrik 2022 ka shënuar rënie në vlerë prej 9 milion euro apo rreth 3% krahasuar me periudhën janar-Korrik 2021.

Produktet më të eksportuara në këtë periudhë ishin: plastika dhe artikuj prej tyre, artikuj prej gizës dhe çelikut dhe mobileritë.

Artikulli paraprakSi po krijohet rendi i ri energjetik në botë
Artikulli tjetërSa kushton çmimi i espressos nëpër qytetet europiane? Travelbook tregon edhe për Prishtinën