Shefi ekzekutiv i Apple, Tim Cook, vlerëson vajzën muslimane për zhvillimin e aplikacionit në moshën 8-vjeçare

Një vajzë indiane që jeton në Dubai së fundmi mori një lajm të mirë pasi CEO i Apple, Tim Cook, e uroi atë për zhvillimin e suksesshëm të aplikacioneve iOS për iPhone në moshën 8-vjeçare.

Hana Muhammad Rafeeq, e cila prezanton veten si zhvilluesja më e re e Apple iOS, tha se i dërgoi një email Tim Cook, duke ia shpjeguar aplikacionin dhe arritjet e tjera CEO i Apple.
Në emailin e saj drejtuar Cook, Hanna shpjegoi në detaje se ajo ka lindur dhe është rritur në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe ka mësuar të kodojë që kur ishte pesë vjeç. Hanna, e cila aktualisht është nëntë vjeç, pranon se pothuajse ka shmangur përdorimin e kodeve, bibliotekave ose klasave të gatshme të palëve të treta në aplikacionin e saj.

Ajo vetë shkroi më shumë se 10,000 rreshta kodi për aplikacionin e saj. Duke shpërndarë lidhjen e punës së saj në Youtube, Hanna sugjeroi që Cook ta shikonte aplikacionin paraprakisht.
Në të njëjtin email, Hanna shpjegoi pse e shkroi emailin dhe ia dërgoi CEO të Apple për t’u provuar prindërve se kishte bërë diçka të jashtëzakonshme dhe për t’i bërë të ditur udhëheqëses së Apple se sa e apasionuar është pas teknologjisë, veçanërisht Apple.

Një ditë pasi Hanna i dërgoi një email Cook-it, CEO i Apple u përgjigj menjëherë. Në përgjigjen e tij me email, Cook e uroi Hannën për arritjen e saj mbresëlënëse në një moshë të re. Përveç kësaj, ai e inkurajoi Hanën që të vazhdojë të bëjë gjëra të jashtëzakonshme në të ardhmen.

Muhammad Rafeeq, babai i Hanna-s, tha se ishte i kënaqur pasi konsideronte përgjigjen e liderit të teknologjisë për të pohuar pretendimin se Hanna ishte zhvilluesi më i ri.
Babai zbuloi gjithashtu se Hanna mësoi kodimin nga motra e saj më e madhe, Leena Fathima, e cila ishte dhjetë vjeç. Dy motrat, të cilat u shkolluan në shtëpi nga prindërit e tyre, fillimisht mësuan të kodonin kur nëna e tyre filloi të mësonte kodimin.
Motrat tani janë të aftë në gjuhët e kodimit HTML, CSS, C, C++, Swift dhe SwiftUI-n më të fundit – ëndërrojnë të ndryshojnë botën në mënyrën e tyre. Ato planifikojnë të ofrojnë kurse kodimi falas për jetimët përmes një fondacioni me emrin e tyre.

Artikulli paraprakFunksionet kryesore të menaxherit të prodhimit
Artikulli tjetërPuna nga shtëpia: 5 top aplikacionet për punë online