Funksionet kryesore të menaxherit të prodhimit

Departamenti i prodhimit, i drejtuar nga drejtori i tij, ka një sërë funksionesh. Të gjitha ato kanë të bëjnë me procesin e prodhimit, ne theksojmë sa vijon:

  • Dizajni industrial dhe zhvillimi i produktit. Kjo është faza e planifikimit të procesit të prodhimit dhe të mallit ose shërbimit që më vonë dëshironi të shisni.
  • Projektimi i proceseve të prodhimit. Kjo fazë, pas asaj më parë, përcakton se si duam të prodhojmë. Çfarë teknologjie apo makinerie do të përdorim, personeli i nevojshëm dhe cilat do të jenë atributet e tyre apo kontrolli i të gjithë procesit. Ne mund të përfshijmë në këtë seksion vendimet e vendndodhjes së fabrikës.
  • Menaxhimit të inventarit. Ky aktivitet është thelbësor. Në koordinim me departamentin e blerjeve, duhet të vendoset se cilat lëndë të para dhe furnizime janë të nevojshme.
  • Cilësia dhe mirëmbajtja. Këto dy departamente ndihmëse janë shumë të rëndësishme në prodhim. Në këtë mënyrë, ata priren të varen drejtpërdrejt nga ky drejtim më shumë se nga të tjerët. E para ndihmon për të përcaktuar, ndër të tjera, standardet dhe procedurat e cilësisë. E dyta është përgjegjëse për rishikimet dhe riparimet në mënyrë që gjithçka të funksionojë siç duhet.
  • Së fundi, në koordinim me departamentin e shitjeve, ai gjithashtu menaxhon porositë për të prodhuar atë që kërkohet në mënyrën më efikase./definebusinessterms/
Artikulli paraprakShqipëri vs Kosovë, përballja e shifrave/ Krahasimi ekonomik dhe social mes dy shteteve, ku jetohet më mirë?
Artikulli tjetërShefi ekzekutiv i Apple, Tim Cook, vlerëson vajzën muslimane për zhvillimin e aplikacionit në moshën 8-vjeçare