Qeveria qendrore turke stoku i borxhit bruto me 233.5B $ dollarë në maj

Ministria e Thesarit dhe Financave tregon se shifra e fundvitit u rrit 22.5% nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar,

 

Stoku i borxhit bruto të qeverisë qendrore turke arriti në 2 trilion lira lira turke (233.48 miliardë dollarë) deri në fund të majit, treguan të hënën shifrat zyrtare.

Të dhënat e Thesarit dhe Ministrisë së Financave treguan se shifra u rrit me 22.5% në bazë vjetore.

Stoku i borxhit bruto përfshin borxhin e papaguar të institucioneve të sektorit publik, Bankës Qendrore, kompanive private dhe familjeve.

Rreth 42,15% e stokut të borxhit shprehet në monedhën vendase të Turqisë, ndërsa pjesa tjetër është në valutë të huaj.

Ndërsa 1.13 trilionë lireta turke (132 miliardë dollarë) e borxhit ishte e brendshme, rreth 868.13 miliardë lira (101.3 miliardë dollarë) ishte e jashtme, shtoi ai.

Të dhënat gjithashtu treguan se deri më 31 maj, stoku i arkëtimeve të thesarit arriti në 18.3 miliardë lira (2.13 miliardë dollarë).

Kursi i këmbimit dollar amerikan / lira turke ishte rreth 8.57 në fund të majit

Artikulli paraprakHyundai blen 80% të Boston Dynamics për 1,1 miliard dollar
Artikulli tjetërKy është mendimtari musliman që ‘shpiku’ teorinë ekonomike 400 vjet para Adam Smith-it