Hyundai blen 80% të Boston Dynamics për 1,1 miliard dollar

Gjigandi i automobilave të Koresë së Jugut tani ka interes kontrollues në teknologjinë e lartë,

STAMBOLL

Në një marrëveshje prej $ 1.1 miliardë dollarësh, gjigandi automobilistik i Koresë së Jugut Hyundai Motor Group ka përfunduar blerjen e një interesi kontrollues në kompaninë e robotikës me bazë në SHBA Boston Dynamics.

Ndërsa Hyundai u bë pronari i 80% të gjigantit të robotikës, 20% e aksioneve të kompanisë u mbajtën nga firma japoneze e telekomunikacionit Softbank, tha një njoftim për shtyp të hënën.

Hyundai vazhdon të investojë në teknologjitë e ardhshme të tilla si ngasja autonome, inteligjenca artificiale dhe robotët, shtoi ai.

“Boston Dynamics është udhëheqësi i vendosur në zhvillimin e robotëve të shkathët, të lëvizshëm që janë integruar me sukses në operacionet e biznesit të shumë prej firmave kryesore industriale në botë”, tha ajo.

Deklarata gjithashtu tha se Boston Dynamics është një kompani udhëheqëse globale “në zhvillimin dhe vendosjen e robotëve shumë të lëvizshëm të aftë për të trajtuar sfidat më të vështira të robotikës.”

Artikulli paraprakA do të duket kështu iPhone 13
Artikulli tjetërQeveria qendrore turke stoku i borxhit bruto me 233.5B $ dollarë në maj