Pse klienti ka gjithmonë të drejtë?

E vërteta është se fraza ‘klienti ka gjithmonë të drejtë”’nuk ka për qëllim të merret fjalë për fjalë. Më tepër një moto që ka synim që të vini primare shërbimin ndaj klientit. Kënaqësia e klientëve tuaj duhet të jetë përparësia juaj kryesore. Ju gjithashtu duhet të vendosni nëse klientët tuaj ia vlejnë. Për shembull, a është klienti juaj ideal një person që i bën punonjësit tuaj të ndihen të mjerë dhe të ofenduar?Sigurisht që jo! Një punëtor i mirë është më i çmuar se një klient i keq. Po kur kjo moto zbatohet saktë, ka përfitime të ndryshme. Pra, këtu janë pesë arsye të fuqishme pse klienti ka gjithmonë të drejtë:

1. Klientët ndërtojnë ose shkatërrojnë një biznes.

Arsyeja e parë pse klienti ka gjithmonë të drejtë është sepse pa ata biznesi është i vdekur. Për shembull, ankesat e klientëve mund të dëmtojnë biznesin tuaj. Ankesat, komentet dhe opinionet e tyre janë të çmueshme për të kuptuar tregun tuaj, për të kuptuar çfarë duan dhe çfarë kanë nevojë në shërbimin ose produktin tuaj. Nëse nuk e kuptoni konkurrenti juaj do ta kuptojë! Rrjedhimisht, mënyra më e mirë për t’u siguruar që po i merrni të gjitha komentet në bord është të vendosni disa strategji për marrjen dhe trajtimin e ankesave shpejt dhe me efikasitet.

2. Reagimi është i rrezikshëm.

Reagimi mund të jetë vdekja e një biznesi, veçanërisht nëse ndodh në internet. Vetëm një shkrim i keq mund të jetë një gabim shumë i kushtueshëm për t’u rregulluar.

3. Klientët e kënaqur shumohen.

Lumturia është ngjitëse, kështu që ofrimi i një shërbimi të shkëlqyer ndaj klientit dhe duke u fokusuar gjithmonë në faktin se klienti ka gjithmonë të drejtë, do të ndihmojë në shumëfishimin e zakonit tuaj. Përveç kësaj, baza juaj e klientëve do të rritet në mënyrë organike ndërsa klientët besnikë ju rekomandojnë familjes, miqve ose kolegëve të tyre duke ju lënë më shumë kohë për t’u fokusuar te klientët tuaj besnikë.

4. Është një pikë referimi për përsosmërinë e shërbimit ndaj klientit.

Përvoja e shërbimit ndaj klientit që ju ofroni është përgjegjëse për besnikërinë ose humbjen e klientit. Prandaj, çdo klient është i çmuar dhe duhet trajtuar si i tillë.Komunikimi është çelësi për të kuptuar sfidat e klientëve tuaj për të ofruar një zgjidhje. Për këtë arsye, klienti ka gjithmonë të drejtë dhe duhet të mbahet si pikë referimi për përsosmërinë e shërbimit ndaj klientit.

5. Rrugët e reja të të ardhurave.

E mbani mend atë arsyen e parë të përmendur në këtë artikull? Komentet dhe ankesat ju duhet t’i përdorni për të identifikuar pikat e dhimbjes së klientëve tuaj dhe për të gjetur zgjidhjen për të krijuar më shumë mundësi për klientët e ardhshëm. Në fund të fundit, bërja e klientëve të rinj mund të jetë një investim i madh kohe, parash dhe durimi, pse të mos të ruani klientët tuaj aktual, t’u jepni atyre zgjidhje dhe të hapni më shumë rrugë të ardhurash?/socoselling/

Artikulli paraprakNobeli për Ekonomi iu shkon tre amerikanëve
Artikulli tjetërWhatsApp rrit numrin e anëtarëve brenda një grupi