Propozohet dyfishimi i tarifave të energjisë elektrike

Ofruesi i energjisë, KESCO, ka sugjeruar dyfishimin e tarifave të energjisë elektrike në kërkesën e tij drejtuar Zyrës së Rregullatorit për Energji për një rishikim të pazakontë të tarifave.

ZRRE-ja pritet të marrë një vendim për kërkesën e KESCO-s brenda dy javësh pas lëshimit të saj të premten.

Propozimi vjen si rrjedhojë e kërkesës për shqyrtim të jashtëzakonshëm të të Hyrave të Lejuara Maksimale nga FSHU.

Njoftimi i plotë në Facebook:

NJOFTIM PER MEDIA

Furnizuesi me Shërbim Universal (FSHU) me datë 12 gusht 2022 ka dërguar në Zyrën e Rregullatorit për Energji (ZRRE) propozimin për tarifat e energjisë elektrike për konsumatorët që furnizohen nën kushte të shërbimit universal (konsumatorët e rregulluar). Ky propozim vjen si rrjedhojë e kërkesës për shqyrtim të jashtëzakonshëm të të Hyrave të Lejuara Maksimale nga FSHU.

ZRRE është duke shqyrtuar arsyeshmërinë e propozimit të FSHU-së dhe në ditët në vijim do të njoftojë publikun për veprimet që do të ndërmerren nga rregullatori.

Aplikacioni i FSHU-së për shqyrtimin e jashtëzakonshëm të të Hyrave të Lejuara Maksimale dhe propozimi për tarifa nga FSHU mund të gjenden në faqen elektronike të ZRRE-së në linkun:

https://www.ero-ks.org/…/proceset-e-shqyrtimeve-tarifore

Artikulli paraprakKrimet islamofobike të urrejtjes në Kanada janë rritur me 71%
Artikulli tjetërNdalohet përdorimi i trotinetëve elektrikë në sheshet e Prishtinës