Profesionet që paguhen më së shumti në Kosovë

Agjencia e Statistikave të Kosovës në raportin për nivelin e pagave për vitet 2012-2019, konstaton se paga mesatare bruto në Kosovë gjatë vitit 2019 ishte 602 euro.

Bazuar në këtë raport, paga më e lartë është për ata që merren me furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar, ku për këtë punë, paga mesatare bruto është 923 euro.

Paga të larta kanë edhe ata që merren me informim dhe komunikim, të cilët kanë pagë bruto gati 800 euro.

Keq me paga nuk qëndrojnë as ata që merren me xehtari dhe gurëthyes. Paga mesatare bruto për këtë aktivitet ekonomik është mbi 650 euro.

Sipas raporti të ASK-së, pagë më të ulët kanë ata që merren me akomodim dhe aktivitete të shërbimeve me ushqim, të cilët kanë pagë mesatere 256 euro.

“Paga mesatare bruto në vitin 2019 sipas aktiviteteve ekonomike më e lartë ishte te: Furnizimi me energji elektrike, gaz,avull dhe ajër të kondicionuar me 923 euro pasuar nga informimi dhe komunikimi me 797 euro, pastaj xehëtari dhe gurëthyes me 657 euro, derisa paga më e ulët ishte tek Akomodimi dhe aktivitete të shërbimeve me ushqim me 256 euro”, thuhet tutje në raport.

Artikulli paraprakVolkswagen shënon rënie të shitjes së automjeteve për shkak të problemit me çipat
Artikulli tjetërWhatsApp teston opisonin e ri. Tashmë mund të dërgoni dhe merrni kriptomonedhave brenda bisedës