Njihuni me pesë aplikacione që do ju ndihmojnë me financat personale gjatë 2023-it

Teknologjia përshpejton rritjen e shumë industrive dhe shërbimet financiare nuk bëjnë përjashtim. Në dekadat e fundit, investitorët me pakicë kanë fituar akses të jashtëzakonshëm në shërbime financiare me kosto të ulët dhe me cilësi të lartë nëpërmjet një morie platformash.

Rritja më e shpejtë në vitet e fundit ka qenë në zhvillimin e aplikacioneve të orientuara drejt parasë, të cilat i lejojnë klientët të krijojnë dhe menaxhojnë buxhetet, të blejnë dhe shesin investime, të gjurmojnë gjendjen e tyre financiare dhe madje të depozitojnë taksat e tyre të gjitha nga ekrani I një smartphone. Për vitin 2023, këtu janë një sërë aplikacionesh parash që mund t’ju ndihmojnë më së miri të menaxhoni investimet tuaja, në varësi të nevojave tuaja specifike.

ACORNS

Acorns ishte një nga aplikacionet e para të orientuara nga investimet dhe ishte pionier i idesë së “përmbledhjes” të blerjeve të përditshme dhe përdorimit të këtyre parave për të blerë investime. Që atëherë ka përparuar në ofrimin e veçorive më të avancuara.

PERSONAL CAPITAL

Personal Capital është një aplikacion dixhital i menaxhimit financiar që ofron dy lloje shërbimesh gjithëpërfshirëse. Versioni falas i lejon përdoruesit të fusin të gjitha informacionet e llogarisë së tyre nga institucione të ndryshme, në mënyrë që të jenë të gjitha të dukshme në të njëjtën kohë në faqen kryesore të aplikacionit.

Së bashku me këtë organizatë, Personal Capital ofron edhe mjete planifikimi dhe analitike. Për ata që janë të gatshëm të paguajnë një tarifë vjetore të niveleve, që varion nga 0,49% në 0,89% të aktiveve – dhe me të paktën 100,000 dollarë për të investuar – Perosnal Capital fillon me produktet e larta, duke ofruar gjithçka, nga portofolet e menaxhuara në mënyrë profesionale deri te ekipet e këshilltarëve financiarë të përkushtuar, madje edhe akses në kapitalin privat.

MARCUS

Marcus është një hyrje relativisht e re në hapësirën financiare të konsumatorit të bazuar në aplikacione, por ai mbështetet nga gjiganti bankar i investimeve Goldman Sachs – dhe tashmë është një lojtar i madh. Përveç aksesit të lehtë online në llogaritë e kursimeve, firma ofron Marcus Invest, duke u ofruar klientëve portofol të zgjedhur nga ekspertët e Goldman Sachs për 0,25% në vit, me një minimum prej 5 dollarë.

MINT

Mint është bërë sinonim i aplikacioneve buxhetore, pasi ishte një nga të parët në treg. Dhe, sipas të famshmes Wall Street Journal, ajo mbetet më e mira.

Mint e ka fituar këtë vlerësim përmes paketës së saj falas të mjeteve buxhetore miqësore për përdoruesit. Mint i mban të gjitha llogaritë tuaja në një vend për akses të lehtë dhe për t’ju dhënë ide më të qarta të rrjedhës suaj të parasë. Aplikacioni ofron gjurmues për buxhetet, pagesat e faturave dhe investimet, dhe ofron akses falas në rezultatin tuaj të kreditit.

M1 FINANCE

M1 Finance përfaqëson evolucionin e ardhshëm në aplikacionet e shërbimeve financiare, duke ofruar si llogaritë tradicionale këshilluese robotike, ashtu edhe mundësinë që investitorët të zgjedhin investimet e tyre individuale. Investitorët mund të ndërtojnë portofole të tëra aksionesh të pjesshme pa paguar asnjë komision, duke ribalancuar sipas dëshirës.

Përveç opsioneve të saj të investimit, M1 Finance ofron gjithashtu një llogari rrjedhëse me rendiment të lartë, një kartë krediti dhe kredi përmes shërbimit të tij M1 Plus, i cili kushton 125 dollarë në vit./ GoBankingRates

Artikulli paraprakKompania suedeze sjell biçikletën elektrike që përshkon 360 km pa karikim. “Revolucion” në industrinë e shërbimit
Artikulli tjetërSi po e zgjidhin bizneset krizën e fuqisë punëtore