Mosdhënia e zekatit për shkak të kursimeve për ta bërë haxhin me familje?

Pyetje: A e justifikon mosdhenien e zekatit nese dikush kursimet nga pasuria e tij i ruan (pra nuk e jep zekatin) qe psh pas 5 vitesh me ba haxh me familjen (gruan apo edhe femijet)?

Përgjigje:

Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.
Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij.

Nëse Pasuria mbush kuotën e caktuar nga sheriati islam dhe ka kaluar një vit hënor, atëherë është obligim nxjerrja e zekatit, dhe nuk është arsye dhe justifikim ruajtja e lekëve për të kryer haxhin. Ky veprim është gabim dhe gjynah. E ke obligim të pendohesh dhe të bësh Teubeh, dhe ta nxjerrësh zekatin për pesë vitet e kaluara.

Allahu e din më mirë!

Artikulli paraprakGaza, 250 mijë persona janë pa punë për shkak të bllokadës izraelite
Artikulli tjetërA lejohet që gruaja t’ia japë zekatin burrit të saj?