Menaxhimi i rrezikut në krahët e aeroplanit me anë të “shiritave ngjitës”

Nëse udhëtoni shumë me aeroplan atëherë me siguri do të keni vënë re disa gjëra që për shembull një pasagjer që udhëton për herë të parë apo të dytë nuk i ka parë. Ka shumë detaje që njeriu nuk i vëren kur është i stresuar për fluturimin ose nuk i njeh mirë të gjitha procedurat. Për shembull, a keni vënë re se disa stjuardesë i kanë duart pas shpine kur hipni në aeroplan dhe nëse po, pse e bëjnë këtë? Një nga pyetjet që kanë shpesh udhëtarët ajror është se cili është roli i një shirit ngjitës që ndodhet në krahë disa herë. Është sigurisht një detaj teknik që jo të gjithë e dinë dhe ndonjëherë mund të shqetësohen për të. 

Përgjigja e pyetjes “pse krahët në aeroplanit kanë shirit ngjitës”, e cila shqetëson shpesh shumë pasagjerë të aeroplanit, është dhënë së fundmi përmes një shkrimi në Washington Post. Duke kontaktuar përfaqësuesit e Administratës Federale të Aviacionit Amerikan për të sqaruar se cili është roli i një filmi të tillë. Pra, sipas ekspertëve, është e rëndësishme të sqarohet se nuk është një shirit klasik që përdorim në shtëpi, por një shirit alumini.

Piloti veteran dhe konsulenti i sigurisë, John Nance, tha: “Nuk do të ishte kurrë e mundur të përdoren copa shiriti ngjitës, si ato që përdorim në shtëpi, në një aeroplan. Ky material i veçantë njihet si shirit i shpejtë dhe është projektuar për qëllimin për të cilin përdoret. Kjo është, për riparime të përkohshme, të vogla të komponentëve jo-strukturorë të aeroplanëve. Çdo linjë ajrore përshkruan përdorimet e miratuara të shiritit në manualin e mirëmbajtjes, i cili më pas duhet të miratohet nga FAA dhe çdo agjenci tjetër përkatëse. Është jashtëzakonisht i qëndrueshëm, i aftë të përballojë lagështinë, zjarrin, rrezet UV, kimikatet, erërat me shpejtësi 600 kilometra në orë dhe ndryshimet ekstreme mjedisore (është licencuar për përdorim nga -54 në 148 gradë Celsius) “me kusht që të zbatohet siç duhet. ”

Në praktikë aeroplani mund të fluturojë pa to, por linjat ajrore nuk po rrezikojnë dhe duan të jenë të sigurt edhe në rast të ekspozimit ndaj kushteve të mëtejshme të motit derisa të mund të vazhdojnë me riparimin. Në thelb, këto shirita vendosen zakonisht për arsye kozmetike, pasi ngjyra është hequr nga rrezet UV./Motilokal.

Artikulli paraprakKroacia me nivel të lartë të pagës minimale dhe të pagës mesatare
Artikulli tjetër4 arsye për t’i shkruar gjërat