Ky robot bujqësor autonom me shumë përdorime pritet ta transformojë industrinë

Kompania agroteknike me bazë në Zelandën e Re, Robotics Plus, ka lansuar një mjet autonom, shumëpërdorimësh, modular për bujqësinë që mund të revolucionarizojë industrinë duke lehtësuar mungesat e vazhdueshme të fuqisë punëtore dhe duke thjeshtuar detyrat bujqësore.

Roboti mund të mbikëqyret në një flotë automjetesh nga një operator i vetëm njerëzor, duke përdorur një kombinim të sistemeve të shikimit dhe teknologjive të tjera për të ndjerë mjedisin e tij. Kjo e fuqizon atë të optimizojë detyrat dhe të lejojë aplikimin inteligjent dhe të synuar të inputeve të tilla si spërkatjet. Ai është i përshtatshëm për një sërë punësh duke përfshirë spërkatjen, kontrollin e barërave të këqija, mulçimin, kositjen dhe analizën e të korrave.

Steve Saunders, bashkë-themelues dhe CEO i Robotics Plus, tha se ekipi i tij bashkëpunoi me kultivuesit për të inxhinieruar arkitekturën unike modulare të automjetit të saj. Makina e re tani mund të funksionojë në një sërë mjedisesh duke e bërë atë shumëfunksionale.

“Ne kemi krijuar një platformë bujqësore fleksibël me fuqinë për t’u përshtatur me lloje të ndryshme të korrave, për aplikime të ndryshme, duke ofruar përfitime të automatizimit gjatë gjithë vitit dhe duke maksimizuar përdorimin e makinerive”, tha ai.

Ekipi u përqendrua gjithashtu në prodhimin e një kthimi të mirë nga investimi kur bëhet fjalë për makinën, duke siguruar që automatizimi të mund të adoptohej për përdorim të gjerë.

“Mjeti ynë me shumë qëllime zëvendëson traktorët dhe mjetet e tjera. Por ai bën shumë më tepër sesa thjesht zëvendësimin e punës, është i ngarkuar me inteligjencë për të përmirësuar efikasitetin”, theksoi ai.

Një nga rastet e para të përdorimit të teknologjisë është spërkatja inteligjente ku sistemi ndryshon në mënyrë inteligjente shpejtësinë e rrjedhës për të siguruar prodhim uniform dhe efikas.

Së fundi, automjeti është projektuar të jetë modular, duke e bërë të lehtë shërbimin edhe nëse një pjesë e tij dështon. Ai nuk përmban lëngje hidraulike, kuti ingranazhesh ose diferenciale, që do të thotë se operatorët mund t’i mbajnë lehtësisht automjetet e tyre në punë në rast të një dështimi të komponentit, thjesht duke i ndërruar modulet kur nevojitet./Motilokal

Artikulli paraprakProgrami ‘Kosovo Generation Unlimited’ do të trajnojë 10 mijë të rinj
Artikulli tjetërLëndët e drurit për djegie, buka, vaji ushqimor… – këto janë disa nga produktet që pritet të vendoset çmimi tavan