Kosovarët me mbi 4 miliardë euro kredi nëpër banka

Kosovarët kanë më tepër depozita sesa kredi në bankat komerciale në vend.

Nga raporti i Bankës Qendrore të Kosovës kuptohet se në muajin gusht vlera totale e kredive ka qenë 4 miliardë e 178 milionë euro.

1 miliard e 561.9 milionë është vlera e kredive për ekonomitë familjare, 2 miliardë e 588.3 milionë për korporatat jo financiare dhe 11.8 milionë korporatat e tjera.

Artikulli paraprakGjysma e kompanive gjermane në luftë për mbijetesë për shkak të krizës energjetike
Artikulli tjetërVetëm në bankat vendore, kosovarët kanë mbi 5 miliardë euro