Kam marr para borxh me kamatë , pastaj e kam kuptu gabimin,tani a duhet t’ia kthej paratë ashtu me kamatë a si?

Pyetje: Kam marr para borxh me kamatë , pastaj e kam kuptu gabimin,tani a duhet t’ia kthej paratë ashtu me kamatë a si?

Përgjigje:  Elhamdulilah që e keni kuptu gabimin, sepse kamata, ta bësh këtë vepër është krim në raport me Allahun. Andaj nëse mundesh të ia kthesh vetëm aq para sa i ke marr borxh, pa kamatë, ktheja pra aq para, por nëse nuk arrinë t’ia kthesh është edhe më rënd qështja dhe ky është rezultat i asaj se ku njeriu e fut veten dhe pasojat prej kësaj vepre janë të rënda dhe nuk arrinë të kënaqësh me të hollat e kamatës.

Hoxhë Ekrem Avdiu

Artikulli paraprakA lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare?
Artikulli tjetërEconomist: Këto janë qytetet më të shtrenjta në botë(po më i liri?)