A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare?

A lejohet të kryhet haxhi prej kamatës bankare apo një gjë e tillë është në kundërshtim me ligjin e Allahut?
Na urdhëro dhe na sqaro, për këtë. Zoti ju shpërbleftë!

Haxhi prej kamatës është haram, haram, haram. Haxhi patjetër duhet të jetë prej pasurisë hallall. Njeriu mund t’i afrohet Allahut me mëkat.

Poeti ka thënë:
Nëse shkon ne haxh me pasurinë e përlyer,
Nuk e ke kryer haxhin, por deveja ka shkuar haxh.

 

Muhammed Muteveli Sharavi

Artikulli paraprakA i lejohet muslimanit të blejë dollar apo ndonjë monedhë tjetër me një çmim të ulët, dhe t’i shes ato pasi t’u rritet vlera?
Artikulli tjetërKam marr para borxh me kamatë , pastaj e kam kuptu gabimin,tani a duhet t’ia kthej paratë ashtu me kamatë a si?