Ballina Fokus Ja pse kreativiteti është shtylla kurrizore e çdo biznesi të suksesshëm.

Ja pse kreativiteti është shtylla kurrizore e çdo biznesi të suksesshëm.

 

Kreativiteti nuk është vetëm për artistët; mund ta gjeni në të gjitha aspektet e jetës, duke përfshirë botën e biznesit. Nëse jeni një sipërmarrës, atëherë dijeni se kreativiteti është thelbësor për të nisur bizneset tuaja të reja në një pozicion fitues. Origjinaliteti është çelësi për çdo startup të suksesshëm. Kjo i jep markës tuaj një avantazh ndaj konkurrentëve të saj. Si? Sepse shërbimi ose zgjidhja juaj është e ndryshme nga ajo që ka qenë më parë.
Kreativiteti është thelbësor për sipërmarrjen.

Romancieri i madh amerikan Herman Melville dikur tha: “Është më mirë të dështosh në origjinalitet sesa të kesh sukses në imitim”. Kjo këshillë tingëllon e vërtetë edhe sot. Po, kreativiteti na lejon t’i shohim gjërat në mënyra që nuk i kemi parë më parë. Na ndihmon të kuptojmë pikëpamjet e njerëzve të tjerë duke na inkurajuar të mendojmë jashtë zonës sonë të rehatisë. Kur jemi në gjendje të shprehemi me fjalë ose ide, kjo na hap mendjen ndaj mundësive të pakufishme. Për fat të mirë, kjo është diçka që çdokush mund ta bëjë, pa marrë parasysh sa vjeç është apo çfarë sfondi ka. Nuk ka rëndësi nëse jeni një sipërmarrës që dëshironi të filloni një biznes të ri apo punonjës në një kompani të themeluar. Kreativiteti është thelbësor për sipërmarrjen pasi u lejon bizneseve të reja të njihen dhe të vendosen në hartë. Më e rëndësishmja, ndikimi që mund të ketë kreativiteti te klientët tuaj është i jashtwzakonshwm. Mund t’ju ndihmojë të lidheni me ta në një mënyrë origjinale. Mund t’ju ndihmojë të gjeni zgjidhje që audienca juaj po vdes t’i ketë. Mund t’ju ndihmojë të gjeni mënyra të reja për t’u lidhur me ta.

Kreativiteti çon në risi.

 Do t’ju ndihmojë të gjeni mënyra të reja për t’u lidhur me audiencën tuaj. Mund t’ju ndihmojë të zgjidhni çdo problem që ata as nuk e dinin se kishin. Është gjithashtu një nga themelet e inovacionit duke e mbajtur biznesin tuaj përpara kurbës dhe duke ju ndihmuar të qëndroni konkurrues në një treg që ndryshon gjithnjë. Por kreativiteti shkon edhe përtej kësaj. Kjo për shkak se kreativiteti mund të ketë një ndikim pozitiv në sistemet tona të brendshme. Zgjerimi i perspektivave tona na lejon të kuptojmë se si t’i zgjidhim çështjet e brendshme në një mënyrë të freskët, inovative dhe krijuese. Me të menduarit e zgjeruar, kompanitë mund të kenë një proces të rrumbullakosur mirë për zgjidhjen e çështjeve të papritura.

Kreativiteti të çon në zgjidhje.

A e keni gjetur ndonjëherë veten duke luftuar për të zgjidhur problemet në kompaninë tuaj? Jeni përballur me një sfidë që ju duket e pakapërcyeshme? Një proces efektiv që promovon zgjidhje kreative duhet të jetë në gjendje të ndihmojë biznesin tuaj të kapërcejë sfidat e paparashikuara. Mund t’ju ndihmojë të gjeni mënyra për të zgjidhur problemet jokonvencionale. Nga ana tjetër, kjo duhet të ndihmojë kompaninë tuaj të rritet, gjë që do të rrisë fitimet. Mendoni për këtë në këtë mënyrë: Asnjëherë mos vendosni kufizime në opsionet tuaja. Shihni nëse ndryshimi i kësaj perspektive ju ndihmon të gjeni një zgjidhje. Duke përdorur kreativitetin, ju mund të ndikoni në tre fusha të biznesit tuaj: efikasitet, rritje dhe sukses.entrepreneur
Artikulli paraprakEdhe një recesion global mund të mos e ulë inflacionin
Artikulli tjetërÇka studiuan CEO-t e 11 kompanive më të suksesshme?