Çka studiuan CEO-t e 11 kompanive më të suksesshme?

Nëse dëshironi të jeni një shef ekzekutiv (CEO) i një kompanie të fuqishme, zgjedhja e duhur për kolegjin është një moment shumë i rëndësishëm për të filluar.

Ne hodhëm një sy në drejtuesit e 11 kompanive kryesore në Fortune 500 të këtij viti dhe në përgjithësi, secili prej tyre u diplomua në një fushë të lidhur drejtpërdrejt me industrinë e punëdhënësit të tyre të ardhshëm.

Dhe pothuajse të gjithë CEO-të kanë marrë arsimin pasuniversitar pas marrjes së diplomës së tyre bachelor.

Lista e 11 CEO-ve të suksesshëm, sa vlejnë dhe çka studiuan:

Steven Collis – AmerisourceBergen
AmerisourceBergen vlen rreth 17.31 miliardë $
Bachelor në Tregti – Universiteti i Witwatersrand

James Hackett – Kompania Ford Motor
Ford Motor Company vlen rreth 46.65 miliardë $.
Bachelor në Financë – Universiteti i Michigan

Randall Stephenson – AT&T
AT&T vlen rreth 212.54 miliardë $.
Bachelor në Kontabilitet – Universiteti Central Oklahoma
Master në Kontabilitet – Universiteti Central Oklahoma

Mary Barra – General Motors
General Motors vlen rreth 61.64 miliardë $.
Bachelor në Inxhinieri Elektrike – General Motors Institute
Master në Administrim Biznesi – Universiteti Stanford

Larry Merlo – CVS Health
CVS Health Corp. vlen rreth 71.18 miliardë $.
Bachelor në Farmaci – Universiteti i Pittsburgh

David Wichmann – UnitedHealth Group
UnitedHealth Group vlen 202.57 miliardë $
Bachelor në Kontabilitet – Illinois State University

John Hammergren – McKesson
McKesson vlen rreth 29.41 miliardë $.
Bachelor në Administrim Biznesi – Universiteti i Minesotës
Master në Administrim Biznesi – Xavier University

Darren Woods – ExxonMobil
ExxonMobil vlen 339.55 miliardë $
Bachelor në Inxhinieri Elektrike – Universiteti A&M në Texas
Master në Administrim Biznesi – Northwestern University

Tim Cook – Apple
Apple vlen rreth 871.85 miliardë $
Bachelor në Inxhinieri Industriale – Universiteti Auburn
Master në Administrim Biznesi – Universiteti Duke

Warren Buffett – Berkshire Hathaway
Berkshire Hathaway vlen rreth 443.69 miliardë $
Bachelor në Administrim Biznesi – Universiteti i Nebraska
Master në Ekonomi – Universiteti Columbia

Doug McMillon – Walmart
Walmart vlen rreth 228.28 miliardë $
Bachelor në Administrim Biznesi – Universiteti i Arkansas
M.B.A. në financë – Universiteti i Tulsa

Artikulli paraprakJa pse kreativiteti është shtylla kurrizore e çdo biznesi të suksesshëm.
Artikulli tjetërSa importojmë e sa eksportojmë energji elektrike në Kosovë? Këto janë të dhënat e ASK-së